Львівські студенти розробили освітлювач, який активно використовується на фронті

Львівські студенти розробили освітлювач, який активно використовується на фронті

За словами розробників, ліхтарик FireFly має широкий спектр застосування як у цивільному, так й у військовому житті

Учні львівського училища комп'ютерних технологій та будівництва створили доступний та довготривалий ліхтарик FireFly. Його активно замовляють військові й використовують його на передовій.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Так, команда Львівського вищого професійного училища комп'ютерних технологій та будівництва виготовила освітлювач FireFly. Водночас учасники мінікомпанії NANOLED удосконалили прототип для освітлення.

«Учням вдалося згенерувати бізнес-ідею, використавши наявні засоби та матеріали, й створити продукт, який доволі швидко став конкурентоспроможним», - йдеться у повідомленні.

У процесі виробництва було виконано пайку діода, придумано логотип, створено інструкцію до використання продукту. Для реклами учні створили й наповнили Instagram-сторінку, де й реалізовують освітлювач.

Цей девайс є доступним та довготривалим (можлива заміна батарейок). За словами розробників, ліхтарик FireFly має широкий спектр застосування як у цивільному, так й у військовому житті. Його переваги:

  • не потребує заряджання;
  • має доступну цінову політику;
  • компактний.

Нагадаємо, у Львові на базі Національного університету «Львівська політехніка» розробили розвідувальні безпілотники, роботизовані установки для перевезення боєприпасів, роботи-камікадзе та роботизовані платформи для розмінування територій, а також засоби для швидкого загоєння ран та відновлення шкіри у польових умовах.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності