Бійці ПвК «Захід» отримали VR-тренажер для знищення повітряних цілей за 1,5 млн гривень (фото)

Бійці ПвК «Захід» отримали VR-тренажер для знищення повітряних цілей за 1,5 млн гривень (фото)

Прототипами для тренажера стали ПЗРК «Ігла» та «Ігла-1».

У середу, 8 березня, бійці ПвК «Захід» отримали другий VR-тренажер для відпрацювання навичок зі знищення повітряних цілей ворога. Вартість такого пристрою – 1,5 млн гривень.

Про це начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив у Telegram.

У віртуальній реальності воїни бачать ворожу ціль та знищують її, умови – максимально наближені до реальних. Навчання на тренажері військовослужбовці проходять щодня, відпрацьовуючи вміння збивати крилаті ракети, літаки й безпілотники окупантів. Прототипами для тренажерів стали ПЗРК «Ігла» та «Ігла-1».

«Врятували сотні, а може й тисячі людських життів. Захищають від постійних посягань ворога об’єкти критичної та цивільної інфраструктури. Небо над Львівщиною та ще сімома областями на заході нашої держави оберігає Повітряне командування «Захід», - зазначив Максим Козицький.

Він додав, що для того, щоб захисники працювали ще ефективніше, від травня 2022 року Львівська ОВА та Львівський IT Кластер реалізовують проєкт «Sky», забезпечуючи ПвК «Захід» найпрогресивнішими технологіями.

Зазначимо, що раніше військові ПвК «Захід» їздили на такі заняття в спеціальні навчальні центри, але завдяки власному VR-тренажеру, вони можуть навчатися безпосередньо в частині.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності