У одному з львівських ліцеїв спалах ротавіруса, до лікарні потрапили п’ять учнів

У одному з львівських ліцеїв спалах ротавіруса, до лікарні потрапили п’ять учнів

Медсестра ліцею повідомила, що інформація про отруєння не відповідає дійсності

У львівському ліцеї № 81 імені Петра Сагайдачного зафіксували спалах ротавірусу, через це з ознаками отруєння госпіталізували п’ять дітей.

Про це 3 березня пише Zaxid.net.

Відомо, що троє дітей госпіталізували до лікарні 2 березня, ще двоє у п’ятницю, 3 березня. Трьом дітям по 7 років, одній — 10 років і ще одній — 16 років. Усі діти з різних класів, не має хворих дітей з одного класу.

Серед симптомів у школярів: підвищення температури тіла, багаторазова блювота, біль у животі, слабкість, діарея.

Лабораторні дослідження, за її словами, підтвердили у двох дітей ротавірусний ентерит. Дослідження іншим ще проводяться. Ця інфекція передається від хворої дитини до здорової через забруднені поверхні або при вживанні продуктів харчування, які інфіковані ротавірусом.

Водночас медсестра ліцею Іванка Тиртира повідомила, що інформація про отруєння не відповідає дійсності. Вона зазначила, що лише одна з госпіталізованих дітей харчувалася у шкільній їдальні. Крім того, сказала вона, ротавірус — вірусна інфекція.

Фахівці районного відділу разом з працівниками Держпродспоживслужби виїхали в ліцей, будуть проводити епідрозслідування і з’ясовувати причину. Обстежувати будуть і персонал.

Нагадаємо, у середу ввечері, 1 березня, у приватному житловому будинку на вулиці Боткіна отруїлись чадним газом 46-річний чоловік, 47-річна та 28-річна жінки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності