• Головна
  • Україна
  • Росіянка отруїла українку сирником, щоб видавати себе за неї і залишитись у США: подробиці злочину

Росіянка отруїла українку сирником, щоб видавати себе за неї і залишитись у США: подробиці злочину

Росіянка отруїла українку сирником, щоб видавати себе за неї і залишитись у США: подробиці злочину

Усе відбувалося у серпні 2016 року

Жінка з Краснодара намагалася убити вінничанку, аби заволодіти її документами.

Про це пише ukrayina.pl

Ця історія  трапилася у США. 47-річна росіянка Вікторія Насирова навмисно отруїла уродженку Вінниці - 35-річну Ольгу Цвик. Після першої невдалої спроби вбивства росіянка прийшла до своєї жертви наступного дня, щоб завершити задумане.

Усе відбувалося у серпні 2016 року. Знайти кривдницю Ользі допоміг приватний детектив. А ще злочин, за який розшукували росіянку в США. 

 «У 2014 році я переїхала до США й оселилася в окрузі Квінс у Нью-Йорку. Пройшла навчання на косметолога, отримала ліцензію  (мала диплом про закінчення курсів з нарощування вій) і почала працювати за цією спеціальністю», — розповідає українка Ольга Цвик. 

З Вікторією Насировою вона познайомилася випадково.

 «Вона жила у Брукліні, до якого 40 хвилин машиною від місця, де я мешкаю, — каже вінничанка. — Моя клієнтка привела цю росіянку до мене на процедуру нарощування вій. Вікторія була чемною, спокійною. Жодних підозр не  викликала.

Впродовж пів року вона приходила до мене нарощувати вії, розповідала, що родом із містечка поблизу Краснодара, що має дорослого сина. Якось я поцікавилась, чому вона так далеко їздить до мене на процедуру, адже у Брукліні багато хороших майстрів. Вона відповіла, що працює масажисткою і має поблизу мого місця праці клієнтів, тому їй зручно користуватися саме моїми послугами», - розповідає Ольга.

За словами Ольги, одного дня Вікторія зателефонувала їй й сказала, що хоче трохи додати об’єму віям, і це терміново, бо ось-ось летить у Мексику.

«В мене тоді був вихідний, мені не дуже хотілось приймати клієнтку, — згадує Ольга. — Але вона була дуже наполегливою, і я погодилась».

Ольга каже, що росіянка приїхала до неї не з порожніми руками — у прозорій пластмасовій коробці принесла три маленькі шматочки сирника.

«Я підозріло поставилася до гостинця, адже коробка була напівпорожня. Дивно їхати в гості з таким "презентом". Але росіянка сказала, що дорогою зголодніла і з’їла трохи сирника, — каже українка. — А ще мене здивувало, що шматочки квадратні, хоча зазвичай в Америці цей десерт продають трикутної форми. Також на коробці не було жодної наклейки чи напису. Я запитала її, хто зробив цей сирник. Вікторія відповіла, що це випічка зі знаменитого закладу в Брукліні, мовляв, заради мене вона і везла його, щоб я оцінила цю смакоту...»

«Гостя попросила зробити чай для нас, — каже Ольга. — Я не хотіла ні їсти, ні пити, бо тільки нещодавно обідала. Моя відмова помітно не сподобалась Вікторії. Вона стала вмовляти мене випити з нею чаю. Це вже потім я дізналась, що при вживанні  гарячого напою речовина, яку Вікторія підсипала у сирник, діє швидше та більш ефективно...

При мені гостя відкрила коробку, з’їла один шматок сирника й відразу за ним інший. А мені залишила тільки один. Я з’їла його».

Невдовзі після такого частування Ользі Цвик стало погано, в неї запаморочилася голова, почалось сильне блювання. 

«Вікторія дала мені якусь таблетку, сказала, що від неї стане легше. Проте мені, навпаки, стало гірше... Пізніше я просто заснула. Наступного ранку Вікторія знову прийшла до мене. Господарю квартири, яку я орендувала, вона повідомила, що я отруїлася чимось, тому вона принесла мені курячий суп, — пригадує Ольга. — Насправді ж вона прийшла перевірити, чи я вже померла. Адже через те, що я блювала, препарат подіяв не так, як вона очікувала. 

Тому й догодувала мене супом, у якому, очевидно, теж була отрута. Після цього вона швидко помила посуд, допомогла мені переодягнутись у нічну сорочку й пішла.

Врятував мене власник квартири, який жив у тому ж будинку на іншому поверсі. Він зайшов до моєї кімнати й побачив, що кондиціонер увімкнений на максимум гарячого повітря, хоча це було літо, спека. Також поруч були розсипані таблетки — сильнодійний  транквілізатор, розроблений у Радянському Союзі в 1975 році, який при передозуванні призводить до коми, а потім — смерті. Насирова навмисно їх розсипала, щоб моя смерть виглядала, як спроба самогубства.

Господар викликав медиків, які потім сказали, що ще година — і я би померла. В мене почались сильні набряки, органи стали відмовляти. Коли мене везли, я постійно говорила про Бога, наче в агонії. Я перебувала у комі 34 хвилини... Але мене врятували».

Після трьох тижнів лікування українку виписали додому, доглядати її прилетіла рідна сестра з Вінниці. Вона й наважилась звернутись до поліції. Заяву прийняли лише через сім місяців завдяки наполегливості сторони потерпілої.

«Мені довелось довго доводити, що це не була спроба суїциду», — пояснює Ольга.

Жінка каже, що росіянка забрала в неї ще й 3000 доларів, паспорт громадянки України, документ про дозвіл на роботу, одяг, ювелірні вироби, парфуми та навіть спідню білизну.

«Чому Вікторія пішла на те, щоб мене вбити? Бо в неї вже закінчувався легальний термін перебування у країні, й оскільки ззовні  ми доволі схожі, вона хотіла стати мною, — каже Ольга. — А головне — уникнути покарання за попередні злочини, влаштувавши плутанину з документами».

Як виявилося, Вікторія Насирова у травні 2016 року була заарештована за крадіжку двох хутряних виробів вартістю 532 долари з магазину Century 21. Вона "накачувала" наркотиками й грабувала чоловіків, з якими знайомилася через інтернет.  Але найжахливіший з інкримінованих їй злочинів стався ще до того, як вона прибула до Сполучених Штатів. Як з’ясувалось, Насирова втекла до Нью-Йорка після жорстокого  вбивства своєї сусідки в 2014 році — 54-річної Алли Алексєєнко з міста Краснодар.

«У 2014 році у цієї Алли померла бабуся, у Росії залишився будинок, який вони хотіли продати. Вікторія Насирова запропонувала свою допомогу — мовляв, вона хороша рієлторка. Дім таки продали, отримавши за нього понад 50 тисяч доларів. Гроші забрала Алла Алексєєнко, а Вікторія, щоб заволодіти коштами,  отруїла сусідку, — розповідає Ольга. — Тіло вивезла у посадку й спалила. Її затримали, проте росіянка навмисно почала стосунки зі слідчим, і він дав їй можливість утекти з країни за одним із паспортів (у неї їх було аж чотири). Так Вікторія опинилася у Мексиці, куди не потрібна була віза. Тоді Насирову став розшукувати Інтерпол».

Приватний детектив у Нью-Йорку відіграв ключову роль у притягненні Насирової до відповідальності. До нього звернулася Надія Форд — донька вбитої Алли Алексєєнко, яка жила в США. Детектив виявив, що Вікторія Насирова все ще регулярно користується Facebook під іншим ім’ям, і знайшов її таємний профіль. За фотографіями він знайшов автомобіль росіянки й почав стеження за ним.

Окрім вбивства в Росії, Насирову також розшукувала поліція Нью-Йорка за підозрою в  отруєнні наркотиками й пограбуванні щонайменше трьох чоловіків. Вікторія була заарештована працівниками відділу поліції Нью-Йорка за відкритим ордером за звинуваченням у пограбуваннях.

47-річну Вікторію Насирову визнали винною за 7 з 10 висунутих проти неї звинувачень. Також суд у Нью-Йорку визнав її винною у спробі вбити свою подругу, отруївши її чизкейком і курячим супом, щоб викрасти її документи. Вирок винесуть 21 березня. Росіянці загрожує 25 років ув’язнення.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA писало про те, що в США судитимуть росіянку, яка намагалася отруїти українку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності