• Головна
  • Новини Львова
  • Інженер Нацгвардії завищив вартість будівництва на 3 млн: суд проявив лояльність у вироку

Інженер Нацгвардії завищив вартість будівництва на 3 млн: суд проявив лояльність у вироку

суд

Йдеться про будівництво багатоповерхового будинку у Тернополі

Шевченківський районний суд м. Львова виніс вирок інженеру з технічного нагляду служби капітального будівництва Західного територіального управління Національної гвардії України, службова недбалість якого обійшлась у 3 млн гривень.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №466/1506/23.

Встановлено, що у травні 2017 року між військовою частиною Нацгвардії та ТОВ «Ферозіт» було укладено договір на будівельні роботи з будівництва багатоквартирного житлового будинку у Тернополі на вул. Смакули. У 2018 році з компанією було підписано договір на проведення додаткових робіт.

Обвинувачений мав здійснювати технічний нагляд під час будівництва. Зокрема, він повинен був перевіряти відповідності обсягу і якості виконаних робіт, вести облік прийнятих і оплачених робіт. Окрім того, він мав право вимагати від підрядника виконання робіт відповідно до проєктно-кошторисної документації та усунення недоліків і недоробок.

Втім, чоловік не перевіряв фактичне використання матеріалів та об’єми виконаних робіт.

«Однак, маючи спеціальні знання та досвід роботи у сфері будівництва, реальну можливість перевірити факт та обсяги виконаних робіт, неналежно виконував свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них, а, зокрема, не перевіряв фактичне використання матеріалів та об’єми виконаних робіт на об`єкті будівництва», - йдеться у судовому вироку.

Так, обвинувачений підписав акти на виконання додаткових робіт з будівництва, в яких були вказані завищені на загальну суму 3 млн 22 тис. грн обсяги робіт, порівняно з виконаними фактично.

Разом з обвинувальним актом до суду поступила угода про визнання винуватості, яку затвердив суд. Зі змісту угоди встановлено, що чоловік визнав свою вину у вчиненому.

Так, суд визнав чоловіка винним у службовій недбалості, що спричинили тяжкі наслідки. Йому призначили покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських обов’язків, на строк 3 роки.

Втім, чоловіка звільнили від відбування призначеного покарання з випробувальним терміном 3 роки.

Нагадаємо, на Львівщині судитимуть чоловіка, якого підозрюють у привласненні бюджетних коштів під час ремонту дитячого садочка. Після завершення будівельних робіт підрядник підробив офіційні документи, завищивши вартість використаних матеріалів та обсяг виконаних робіт, — через це йому безпідставно було виплачено більш як 100 тис. грн з місцевого бюджету.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності