• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові виходили хлопчика, який народився з вагою 580 грамів: це найменший пацієнт в історії пологового

У Львові виходили хлопчика, який народився з вагою 580 грамів: це найменший пацієнт в історії пологового

У Львові виходили хлопчика, який народився з вагою 580 грамів: це найменший пацієнт в історії пологового

Хлопчик народився наприкінці листопада

У Львівському обласному перинатальному центрі виходили немовля, яке народилось на 6 місяці вагітності з вагою 580 грамів. Це найменший пацієнт в історії закладу.

Про це повідомили на Facebook-сторінці перинатального центру.

Наприкінці листопада Вікторія народила хлопчика на неповному 24 тижні вагітності. Немовля у вкрай важкому стані перевели у реанімацію.

«30 листопада у Вікторії народився дрібненький-дрібненький хлопчик із масою 580 грамів. Стан дитини був дуже важкий, вона перебувала на штучній вентиляції легень. З перших днів життя хлопчик переніс багато ускладнень: він мав пневмоторакс, були проблеми з вигодовуванням, диханням», — каже завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Вероніка Колдра.

За словами директорки закладу Марії Малачинської, у дитячій реанімації малюк провів 34 дні. З вагою 1200 грамів його перевели на другий етап виходжування передчасно народжених дітей.

«Титанічна робота фахівців наших неонатологічних відділень дали малечі шанс на здорове майбутнє. Щоденні процедури, консультації суміжних спеціалістів, налагодження грудного вигодовування сприяли позитивній динаміці розвитку. Дуже важливу роль відіграла активна участь мами, яка довіряла лікарям та була впевнена в успіху. Вікторія постійно спілкувалася з синочком, розповідала казки та співала колискові», — каже Марія Малачинська.

На 91 добу з вагою 2510 грамів дитину виписали додому.

«Ми завжди вірили, що наш Артур — сильний хлопчик, він все зможе, все переможе і зараз як ми виписуємося, ми дуже раді, що у нас все добре. Ми щасливі, що у нас є таке чудо, що він в нас є. Будемо рости далі», — каже мама Вікторія.

 Нагадаємо, львівські лікарі врятували семимісячного хлопчика, який кілька тижнів жив із деталькою конструктора Lego у стравоході.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності