У Львові почали тестувати новий вид електротранспорту

Тролейбус

На маршрут його планують запустити вже цього року

Сьогодні, 16 лютого, у Львові розпочали тестування першого львівського тролейбуса з автономним ходом.

Про це повідомили у Львівській міськраді.

У тестовому режимі на вулиці міста виїхав перший львівський тролейбус «Електрон» з автономним ходом. Новий вид транспорту не потребує прокладений контактних мереж, тому може здійснювати будь-які маршрути. За словами керівника ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Ковалів, перед випуском на маршрут роботу тролейбуса випробують в різних кліматичних умовах. Це дозволить оцінити його ефективність його роботи при різних температурних режимах.

«Роботу тролейбуса з автономним ходом тестують наші працівники та виробник — компанія «Електрон». На цьому етапі тестування триватиме орієнтовно до середини березня. Також випробування будуть ще і влітку. Маємо побачити, наскільки ефективно він працюватиме як при мінусовій, так і при плюсовій температурах», — зазначив Володимир Ковалів.

Тролейбус тестують на маршрутах як з легкими, так і зі складними умовами експлуатації. Після всіх випробувань тролейбус працюватиме на якомусь із вже раніше створених маршрутів у Львові. Його планують запустити вже цього року.

У комунальному підприємстві кажуть, що в майбутньому, завдяки таким тролейбусам, можна було б розвивати існуючі тролейбусні маршрути без прокладання додаткових тролейбусних ліній.

Довідково

Виробник - компанія «Електрон» доукомплектував системою автономного живлення існуючий тролейбус. Отримавши додаткову батарею, він став важчим на 750 кг та втратив 3 сидіння для пасажирів. Проте зможе проїхати автономним ходом 20 км, а для «відновлення сил» потребуватиме лише 3-годинної підзарядки. Свій перший тестовий рейс тролейбус здійснив  у червні минулого року.

Додамо, у Львові відремонтують три тролейбусні лінії на вулицях Стрийській, Зеленій та Тролейбусній.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності