82 водії громадського транспорту Львова зараз на війні

82 водії громадського транспорту Львова зараз на війні

Один водій «Львівелектротрансу» загинув, ще один у полоні

За інформацією управління транспорту ЛМР, на сьогодні у лавах ЗСУ перебуває 82 водії громадського транспорту Львова.

Про це йдеться на сайті Львівської міської ради.

Зокрема, від російських окупантів Україну захищає:

  • 26 водіїв комунального АТП-1;
  • 33 водії приватних автотранспортних підприємств;
  • 23 водії ЛКП «Львівелектротранс».

На жаль, один водій «Львівелектротрансу» загинув, ще один перебуває у полоні.

«Зараз нашу незалежність захищає 82 наших водії. Багато з них пішли на війну добровольцями. На жаль, один водій віддав за нашу державу найцінніше — своє життя. Ще один перебуває у полоні. Загалом, маємо  у Львові близько 700 водіїв громадського автотранспорту. І, на жаль, маємо випадок, коли водій автобуса некоректно повівся із вдовою військового. На цей інцидент ми миттєво відреагували, і перевізник звільнив водія», зазначив начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Керівник міського управління транспорту наголошує, що цей інцидент не повинен знецінити роботу усіх водіїв. 

«Я переконаний, що зараз кожна свідома людина на своєму місці працює задля перемоги. До прикладу, з перших днів повномасштабної війни водії комунального АТП-1 працювали в посиленому режимі та перевозили вимушено переміщених українців до прихистків і до кордону. Наші автобуси виконали 1975 рейсів для перевезення до кордону українців, які рятувалися від війни. Загалом, було перевезено близько 165 тисяч осіб. У пікові дні для перевезень задіювали 70 автобусів. Для перевезення переселенців до пунктів тимчасового перебування було надано більше 500 автобусів, перевезено близько 70 тисяч осіб. На початку війни міські автобуси на цих напрямках курсували цілодобово. Наші водії — і на передовій, і тут, у Львові, — це патріоти, які вболівають за нашу незалежність», — сказав Орест Олеськів.

Нагадаємо, у Львові мешканці скаржаться, що на деяких маршрутах не вистачає або взагалі немає транспорту. Водночас автопідприємства виправдовують це тим, що водіїв бракує через мобілізацію.

Додамо, у Львові скаржаться не тільки на нестачу транспорту, а й на його стан. Так, в одній з маршруток на голову людям крапала вода з прогнилих вікон, а на одязі одного з пасажирів залишилась іржа.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності