Скандальний львівський прокурор намагався уникнути покарання за п’яну їзду

За порушення правил керування автотранспортом його оштрафували та позбавили водійських прав

Працівника Львівської прокуратури, якого раніше підозрювали у вбивстві, оштрафували за нетверезу їзду. Під час судового процесу він намагався уникнути покарання.

Про це пише громадська організація Pitbull Lviv.

Львівський суд обрав покарання для водія, якого у червні 2022 року патрульні затримали через керування автомобілем BMW 528XI у нетверезому стані. Інцидент стався на перехресті вул. Краківської — площі Ярослава Осмомисла у центрі Львова. Саме зараз стало відомо, що правопорушником є львівський прокурор Володимир Рубцов.

Під час затримання водій відмовився проходити перевірку на місці події або ж здійснити огляд на стан алкогольного сп`яніння в медичному закладі. Після цього на нього склали адмінпротокол.

Під час судового процесу він усіма силами намагався уникнути покарання.

«На суді адвокати Рубцова продемонстрували високий рівень циркової та акторської майстерності. Вони намагалися заперечити усе: від того що він не їхав і не вживав алкоголь, до того, що нечітка вимова — насправді чітка. І це навіть підтвердив лікар, який “провів судово-лінгвістичну експертизу мовлення". Також вони додали висновок аналізу крові, зроблений вже на наступний день, в якому звісно ж, нічого не виявили», — зазначає автор допису.

Зрештою суд визнав прокурора винним. Володимира Рубцова оштрафували на 17 тис. грн і позбавили на рік водійських прав за керування автомобілем у стані сп’яніння. Відповідну постанову прийняв Галицький районний суд м. Львова. Однак на це рішення винуватець подав апеляцію, тому воно ще не набрало законної сили.

Довідково:

Раніше Володимир Рубцов фігурував у справі львівських патрульних роти ТОР. Правоохоронців звинувачували у вбивстві львів'янина Володимири Клима, який вдавився і задихнувся пакетом з наркотиками у гральному закладі ще у 2018 році. У першій інстанції 6 патрульних засудили до 8 років ув'язнення та присудили виплатити 4 млн грн компенсації. Але згодом патрульні виграли апеляцію, яка зняла з них усі обвинувачення.

Зазначимо, він до цього часу залишається чинним працівником прокуратури міста Львова.

Нагадаємо, у Львівської обласної прокуратури з’явився новий очільник.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності