У Львові покарали бухгалтерку, яка викрала на підприємстві 172 тис. гривень

Жінка незаконно підробляла підпис директора та знімала кошти у банку

Залізничний районний суд м. Львова виніс вирок щодо головної бухгалтерки, яка систематично крала гроші з підприємства.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи № 462/497/22.

Обвинувачена працювала з 2014 року на посаді головного бухгалтера у ТОВ «Карпати-реєстратор». З 2015-го вона систематично, шляхом підроблення фінансових документів, викрадала кошти. Так, з 2015 до 2021 років зловмисниця встигла привласнити 172,7 тис. гривень.

Зазначається, що вона підробляла підпис директора та вносила неправдиву інформацію у графу «Цілі витрат» грошових чеків. Далі жінка йшла в касу банку, де знімала кошти та розпоряджалася ними на власний розсуд.

Також вона вносила неправдиву інформацію у графу «Призначення платежу» платіжного доручення та частину коштів отримувала на власний картковий рахунок.

У судовому засіданні жінка визнала свою провину, просила вибачення та суворо не карати. Розглянувши всі матеріали справи, суд вирішив призначити покарання у виді трьох років обмеження волі з позбавленням права обіймати посаду бухгалтера строком на два роки.

Окрім того, жінка повинна відшкодувати потерпілим 172,7 тис. гривень і заплатити штраф у розмірі 85 тис. гривень.

Нагадаємо, бухгалтер АТ «ДТЕК Західенерго» уникнув покарання за фінансові махінації із ПДВ. Обвинувачений, будучи головним бухгалтером, лише за два місяці занизив податок на додану вартість на загальну суму 1,45 млн гривень. Зокрема, за лютий 2022-го — на суму 301,8 тис. грн та за травень 2022-го — на суму 1,1 млн гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності