• Головна
  • Новини Львівщини
  • Суд покарав заступника директора однієї із шахт ДП «Львіввугілля» за незаконний вивіз вугілля: деталі

Суд покарав заступника директора однієї із шахт ДП «Львіввугілля» за незаконний вивіз вугілля: деталі

вугілля
Фото: LVIV.MEDIA

Чоловік має заплатити штраф

Червоноградський міський суд виніс вирок заступнику директора з господарських та соціальних питань шахти «Відродження» ДП «Львіввугілля» за сприяння у незаконному вивезенні вугілля.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо із матеріалів справи № 459/3926/21.

Обвинувачений, бувши службовою особою, отримував хабарі за відпуск вугілля із території державного підприємства.

Так, один із хабарів у розмірі 5 тис. гривень він отримав 10 липня 2021 року поблизу в`їзду на територію ВП «Шахта “Відродження”», перебуваючи в автомобілі. За кошти він мав відпустити 5 вантажівок з вугіллям об’ємом близько 30 м куб. кожна.

Вже через декілька днів, 13 липня 2021 року, він отримав 7 тис. гривень за відпуск 8 вантажівок з вугіллям об’ємом близько 30 м куб. кожна.

Третій раз чоловік отримав хабар 15 липня 2021 року. Він одержав 25 тисяч гривень за відпуск 14-ти вантажівок з вугіллям об’ємом близько 30 м куб. кожна.

У судовому засіданні чоловік визнав свою провину та підтвердив отримання коштів, просив суд суворо не карати.

Суд врахував щире каяття як обставину, що пом’якшує покарання, а також те, що чоловік є людиною середнього віку з ІІІ групою інвалідності.

Відтак, обвинуваченого покарали штрафом у розмірі 34 тис. гривень з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на один рік.

Нагадаємо, на Львівщині затримали посадовця ДСНС. Чоловік вимагав хабар за те, щоб не проводити перевірку пожежної безпеки у точках роздрібної торгівлі, які належать одному з підприємств. Його затримали під час одержання 1 200 доларів США.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності