• Головна
  • Новини Львова
  • «Швидка», обладнання та медикаменти: лікарі у Львові отримали гуманітарну допомогу від німецьких колег

«Швидка», обладнання та медикаменти: лікарі у Львові отримали гуманітарну допомогу від німецьких колег

"швидка", автомобіль, ворота

Також жителі Ганновера зібрали подарунки від святого Миколая для українських дітей з Центру опіки сиріт

У суботу, 10 грудня, німецькі медики з міста Ганновер передали «швидку», апарат УЗД та інше обладнання шпиталю Шептицького у Львові. Ще певну кількість обладнання, сучасних операційних інструментів та медичних розхідників привезли для військового госпіталю.

Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської ОВА.

Крім того, німці передали подарунки від святого Миколая для дітей у львівський Центр опіки сиріт, що на вулиці Тараса Хаммера. Зазначається, що лікарі-анестезіологи та медики швидкої допомоги Мартін Шот, Дірк Хаане Арцт та Тім Хаане зі шпиталю Friederikenstift у Ганновері до України приїхали вперше.

«Це вже друга «швидка», яку наші друзі з Ганновера привезли до України. З військовим шпиталем вони співпрацюють і допомагають вже кілька років. Адже наші шпиталі під час війни справді потребують співпраці і допомоги», — сказала голова Львівської районної військової адміністрації Христина Замула.

Разом із німецькими лікарями цю гуманітарну допомогу до Львова доставила українська волонтерка Марія Максимців, яка проживає в Німеччині. Її брат у лавах ЗСУ захищає незалежність України. Три місяці тому з попереднім гуманітарним вантажем волонтерка Марія разом із німецькими журналістами побувала в областях поблизу фронту. Після перегляду сюжету про реалії російсько-української війни жителі Ганновера зібрали подарунки від святого Миколая для українських дітей з Центру опіки сиріт.

Нагадаємо, лікарня святого Миколая Першого ТМО Львова отримала 17 апаратів вакуумної терапії. Вони дозволять ефективно лікувати рани та шрами, які щодня отримують маленькі та дорослі українці внаслідок бойових дій.

Читайте також:

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності