У Львові на вулиці Бандери відкопали людські кістки

У Львові на вулиці Бандери відкопали людські кістки

Тепер їх досліджуватимуть археологи

У Львові під час робіт з демонтажу аварійної стінки та облаштування схилу біля Органного залу майстри знайшли людські кістки.

Про це повідомив директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк.

На цей час роботи призупинили.

За словами директора комунального підприємства, до роботи над об'єктом залучили археологів. Вони супроводжуватимуть проєкт до завершення земляних робіт.

«Станом на зараз біля Органного залу, де ми облаштовуємо простір, виявлені кіски. Ми запросили “Рятувальну археологічну службу”, вони забрали всі ці елементи на дослідження. Відтак, ми з ними укладаємо договір для супроводу проєкту. Тому сьогодні роботи не проводимо, укладаємо договір і продовжуємо вже спільно з археологами», — каже Микола Власюк.

Ремонт на ділянці планують завершити до кінця року. Там вже провели роботи з підведення водопроводу, каналізації, демонтували первинну підпірну стінку і готуються до облаштування дорожнього покриття та схилу.

Нагадаємо, що на місці підпірної стінки на перехресті вулиць Степана Бандери — Чупринки розпочали формувати схил. Далі тут облаштовуватимуть дорожнє полотно. На місці 50-річної бетонної стінки мали намір облаштувати зелений схил, який був тут історично. Вздовж цього схилу, від вул. С. Бандери і до вул. Дорошенка, буде пішохідна зона, а біля Органного залу — громадський простір.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності