Що приготувати з яблук: три рецепти на кожен день

Що приготувати з яблук: три рецепти на кожен день

Щорічно у третю суботу вересня відзначають Міжнародний день "З’їж яблуко". Цьогоріч свято припадає на 17 вересня. Цей день спрямований на те, щоб звернути увагу людей на користь яблук та нагадати, що цей фрукт є поширеним та доступним методом підтримки імунітету.

А для того, щоб зробити споживання яблук цікавішим, адже сам фрукт може швидко набриднути, LVIV.MEDIA підготувало три рецепти з яблуками, які зроблять ваш щоденний раціон цікавішим.

Печені яблука з медом і горіхами

Інгредієнти: 6 штук яблук, 4 столові ложки волоських горіхів, 2 столові ложки меду, 3 столові ложки вершкового масла, 1 чайна ложка кориці, цукрова пудра.

Для початку ножем потрібно видалити серцевину яблук, не проколюючи плід повністю. Потім у глибокій місткості слід змішати мед, розм’якшене вершкове масло, горіхи й корицю. Після цього потрібно акуратно викласти начинку в підготовлені яблука.

Духовку необхідно прогріти до 180° C, а потім поставити яблука запікатися. Пектися вони мають приблизно 20 хвилин. Готові яблука треба посипати цукровою пудрою.

Свинина з яблуками й медом

Інгредієнти: 1,2 кілограма свинини, 2 ложки меду, 1 цибулина, сіль, перець, 3 кислі яблука, розмарин, 2 зубчики часнику, масло.

Свинину потрібно обтерти рушником. Тим часом часник треба почистити, нарізати й нашпигувати ним м'ясо. Потім зверху свинину необхідно натерти сіллю з перцем, приправити розмарином і залишити на пів години. Поки м'ясо маринується, яблука треба нарізати на четвертини, а цибулю півкільцями.

Далі необхідно налити олію на сковорідку та обсмажити шматок м’яса з усіх боків по кілька секунд. Масло повинно бути киплячим. Після цього його можна викладати у форму та додавати нарізану цибулю, яку треба розкласти збоку. Також мед слід розтопити до рідкого стану і перемішати з яблуками. Потім яблука необхідно розкласти поверх цибулі й м’яса та накрити фольгою. Запікати м'ясо треба близько 70 хвилин. Коли свинина буде готова, її варто обсмажити ще близько 20 хвилин.

Яблучний сирник

Інгредієнти: 150 грамів цукру, 80 грамів вершкового масла, 3 яйця, білки відокремити від жовтків, 600 грамів домашнього сиру, 500 грамів яблук, чищених, тертих на великій тертці, 50 грамів манки, 100 грамів родзинок, кориця і цукрова пудра для посипання.

Сир треба змолоти на м’ясорубці або протерти через сито 3 рази. Родзинки варто залити окропом і залишити на 30 хвилин. Водночас духовку слід розігріти до 160 ᵒС.

Тим часом масло потрібно збити з цукром до пухкої консистенції й, продовжуючи збивати, додати по одному жовтки. Також до суміші необхідно додати сир і манку та знову добре збити все разом. Крім цього, слід додати родзинки і яблука. Усе разом потрібно добре перемішати. Після того білки варто збити в міцну піну, додати до сирної маси та акуратно перемішати до повного розподілу білків.

Далі для приготування дно жаротривкої форми треба застелити пергаментом і змастити тонким шаром вершкового масла. Викласти сирну масу в підготовлену форму і поставити в розігріту духовку.

Пекти сирник необхідно 1 годину 20-30 хвилин. Його поверхня повинна добре схопитися, а центр залишатися злегка вологим. Після приготування сирник треба залишити охолонути.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA підготувало підбірку небанальних рецептів, які можна приготувати з яблук. Поласувати стравами та напоями можна зараз чи взимку.

Їжа

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності