Борщ у Японії: у Токіо відкрили ресторан української кухні

Борщ у Японії: у Токіо відкрили ресторан української кухні

У ресторані працюють українці, які втекли від війни до Японії

У Токіо 7 вересня відкрили ресторан української кухні "Смачного". У закладі працюють українці, які евакуювалися до Японії через війну.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав посол України в Японії Сергій Корсунський.

До меню ресторану увійшли, зокрема, такі українські страви, як борщ, голубці та котлети по-київськи.

Усе це вже спробував посол України в Японії та поділився своїми враженнями.

"І нехай меню поки що маленьке, і все ще тільки починається, ми перевірили — борщ справжній, котлетки по-київські і голубці — смачнющі, відвідувачів повно. Ласкаво просимо, ганбатте кудасай!", — написав посол.

Зазначимо, що у червні у Японії мережа ресторанів "Монтероза" запустила українське меню. Тоді до переліку страв там теж увійшов український борщ, незважаючи на те, що у Японії дуже складно знайти один із основних інгредієнтів страви — буряк.

Також деякі українські страви "Монтероза" вирішила змінити через відсутність у потрібній кількості необхідних інгредієнтів. Наприклад, замість оселедця із зеленню та цибулею там подають лосось. Крім того, у меню є котлета по-київськи, але  до неї подають картоплю фрі.

Частину зароблених грошей "Монтероза" обіцяла перерахувати на гуманітарну допомогу Україні.

Нагадаємо, у червні Україна отримала додаткових 500 мільйонів доларів у межах кредитної угоди, підписаної Міністром фінансів України Сергієм Марченком та Президентом Японського агентства міжнародного співробітництва “Джайка” (JICA) Др. Акіхіко Танакаю. А в березні Японія ввела персональні санкції проти путіна та інших чиновників росії, які причетні до воєнних злочинів в Україні.

Їжа

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності