Готуємось до Великодня: рецепт паски на жовтках від Дарії Цвек

Готуємось до Великодня: рецепт паски на жовтках від Дарії Цвек

Покроковий рецепт приготування паски на жовтках від Дарії Цвек

Уже у наступну неділю Україна святкуватиме Великдень. Lviv.Media розповідає перевірений рецепт паски від Дарії Цвек, яка зробить ваш великодній стіл особливим.

Сьогодні показуємо, як приготувати паску на самих жовтках.

Інгредієнти: борошно — 1 кг, молоко — 400, цукор — 300 г, дріжджі — 70 г, жовтки — 10 шт., дрібка ванільного цукру, вершкове масло — 200 г, сіль — пів чайної ложки, цедра 1 лимона, сухофрукти — 200 г.

До теплого молока треба додати 1 столову ложку цукру та пресовані дріжджі. Усе разом треба розмішати до однорідності. Тепер можна додати 3 столові ложки борошна та знову перемішати. Суміш треба накрити харчовою плівкою та залишити у теплому місці підходити на 20 хвилин.

Тим часом до жовтків треба додати цукор, ванілін, лимонну цедру та розтерти усе до однорідності. До суміші необхідно додати частину борошна та розмішати. Після цього потрібно влити розтоплене вершкове масло та знову розмішати суміш до однорідності. Тепер можна додавати опару та вимішувати усе разом. Коли суміш стане однорідною, необхідно додати борошно, що залишилося. Можна вимішувати тісто.

До вимішаного тіста потрібно додати сухофрукти, які вам смакують. Їх треба рівномірно розподілити по тісту. Готове тісто необхідно лишити під харчовою плівкою у теплі на 2 години.

Після того, як тісто підійде, можна формувати паски та вкладати їх у форму. Форму заповнювати треба на третину. Сформованим паскам у формах треба дати підійти у теплі ще приблизно півтори години.

Тепер їх можна змастити яйцем та випікати. Для цього духовку треба розігріти до 180 градусів та поставити паски. Одразу після цього температуру треба зменшити до 160 градусів. Випікати паски треба до рум’яної скоринки. На це піде приблизно 45 хвилин.

Смачного Великодня!

Їжа

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності