Готуємось до Великодня: рецепт грузинської паски

Готуємось до Великодня: рецепт грузинської паски

Покроковий рецепт приготування грузинської паски з сухофруктами

Уже у наступну неділю Україна святкуватиме Великдень. Lviv.Media розповідає перевірений рецепт паски, яка зробить ваш великодній стіл особливим.

Сьогодні публікуємо рецепт грузинської паски з сухофруктами та алкоголем.

Інгредієнти: молоко — 250 мл, цукор — 300 г, пресовані дріжджі — 30 г, борошно — 850 г, сметана — 125 г, жовтки — 3 шт., яйця — 2 шт., масло — 125 г, ваніль — 2 чайних ложки, олія — 100 мл, куркума — 0.25 чайної ложки, цедра 1 апельсина, ром чи коньяк — 2 столові ложки, сухофрукти — 200 г.

Спочатку потрібно приготувати опару. Для цього потрібно 50 г цукру та потрібно змішати з молоком. Туди ж треба додати дріжджі. Усе разом необхідно розмішувати до повного розчинення дріжджів та цукру. Далі до суміші треба додати 200 г борошна та перемішати до однорідності. Готову опару необхідно накрити харчовою плівкою та залишити у теплому місці на 45 хв.

Далі у велику ємність необхідно насипати 250 г цукру та додати туди 2 жовтки, 3 цілих яйця та дрібку солі. Для аромату потрібно додати ваніль та апельсинову цедру. Наступною необхідно додати 125 г сметани. А для того, щоб паска довше не черствіла, варто додати 2 столові ложки рому чи коньяку. Усе це потрібно перемішати до однорідності.

Після цього до суміші необхідно додати 125 г розтопленого вершкового масла та 100 мл олії. Усе ще раз треба перемішати. Наступною до суміші необхідно додати опару та куркуму для жовтого кольору. Знову усе треба перемішати. Далі до маси потрібно всипати ще 300 г борошна та знову усе змішати. Після того, як вільного борошна не залишиться, треба додати ще 350 г борошна. Тепер можна вимішувати тісто.

Готове тісто має бути однорідним. Його потрібно залишити підходити у теплі приблизно 2 години.

Після того, як тісто підійде, до нього можна додавати сухофрукти до смаку. Вимішуючи тісто їх необхідно рівномірно розподілити.

Тепер можна тісто викладати у форми. Однак у формах його потрібно залишити підходити ще на годину. Коли тісто підійметься, його треба змастити 1 жовтком, перемішаним зі столовою ложкою молока.

Нарешті паски можна випікати. Їх треба поставити у розігріту до 170 градусів духовку та випікати там приблизно годину.

Смачного Великодня!

Їжа

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності