Готуємось до Великодня: рецепт сирної паски

Готуємось до Великодня: рецепт сирної паски

Покроковий рецепт приготування сирної паски з цукатами

Уже у наступну неділю Україна святкуватиме Великдень. Lviv.Media розповідає перевірений рецепт паски, яка зробить ваш великодній стіл особливим.

Сьогодні ділимось рецептом сирної паски, яку не потрібно випікати.

Інгредієнти: сир домашній — 500 г, масло вершкове — 100 г, вершки — 100 г, яйце — 2 шт., цукор — до смаку, суміш цукатів та родзинок, які смакують.

Перш за все потрібно нагріти вершки й, постійно помішуючи, додати яєчні жовтки, перетерті з цукром. Суміш треба нагрівати до загустіння, не припиняючи помішувати. Готовій масі дати охолонути.

Після цього сир необхідно перетерти на дрібне сито, додати до нього суміш цукатів та родзинок та мʼяке, або й розтоплене, масло. Усе разом добре розмішати, потім додати вершково-яєчну суміш і знову добре розмішати. Тепер потрібно додати збиті до густої піни білки з цукром й обережно розмішати.

Готову масу необхідно викласти у деревʼяну форму для сирної паски та поставити на добу під гніт у холодильник, аби зійшла зайва волога.

До речі, до форми для сирної паски краще вкласти шматок марлі, аби краї виходили на зовні. Тоді легше буде виймати паску.

Смачного Великодня!

Їжа

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності