Осінні вихідні: 3 рецепти незвичної випічки

Осінні вихідні: 3 рецепти незвичної випічки

Розповідаємо рецепти випічки з грушами, сливами та гарбузом

На випадок, якщо вже набридли яблучні шарлотки та пиріжки зі сливами, розповідаємо 5 рецептів небанальної осінньої випічки.

Клафуті з грушами

Клафуті — це класичний французький десерт, готувати який можна з різними ягодами та фруктами, в залежності від пори року. Для осені ідеально підійдуть соковиті груші.

Інгредієнти: 3 яйця, 3 столові ложки цукру, 1 дрібка солі, ванілін, 100 грамів пшеничного борошна, 250 мілілітрів молока, шматочок вершкового масла, 2-3 груші, цукрова пудра.

Для приготування у миску розбиваємо одне яйце та додаємо два жовтки. Білки поки що не чіпаємо. До яєць додаємо цукор і сіль, збиваємо вінчиком. До суміші вливаємо кімнатної температури молоко й ретельно усе перемішуємо. Додаємо ванілін і просіяне борошно. Тісто розмішуємо ложкою.

В окремій посудині збиваємо у пишну піну білки та обережно додаємо до тіста. Потім беремо форму для запікання, змащуємо її вершковим маслом і вливаємо тісто. Груші нарізаємо частинками та розкладаємо поверх тіста. Ставимо запіканку на 30 хвилин в розігріту до 200 градусів духовку. Коли пиріг буде готовий, посипаємо його цукровою пудрою та подаємо до столу.

Гарбузово-яблучний пудинг

Це легкий десерт, який точно додасть фарб та цікавого смаку до вашого життя.

Інгредієнти: 50 мілілітрів молока, 1 яйце, 100 грамів гарбуза, 100 грамів яблука, 20 грамів топленого масла, 15 грамів манки та трохи цукру.

Для початку запікаємо гарбуз і яблуко в духовці до м’якості. Відокремлюємо м'якуш від шкірки й додаємо до нього манку. Усе разом збиваємо блендером до однорідності.

Потім додаємо молоко і ставимо суміш на невеликий вогонь, випаровуємо рідину — маса повинна загуснути. Додаємо яєчний жовток та цукор на смак. Перемішуємо.

Після цього додаємо топлене масло та збиті білки. Масу обережно перемішуємо, щоб зберегти легкість білків.

Викладаємо готову суміш в змащену маслом форму. Випікаємо пудинг в розігрітій до 175 градусів духовці, поки він не підрум’яниться.

Вівсяний пиріг зі сливами

Вівсянка — гарна та дієтична альтернатива звичайному тісту, а пиріг з цією кашею та сливами швидко та просто.

Інгредієнти: 300 грамів слив, 100 грамів вівсяних пластівців, 40 грамів пшеничного борошна, 100 грамів вершкового масла, 150 грамів цукру, 3 яйця 1,5 чайної ложки розпушувача, 1 пакетик ванільного цукру та дрібка солі.

Для приготування потрібно збити блендером вершкове масло, розм'якшене при кімнатній температурі, з яйцями, сіллю, цукром і ваніліном.

До суміші необхідно додати вівсяні пластівці, борошно і розпушувач. Тісто треба вимішати і залишити його на хвилин 20, щоб пластівці розбухнули.

Поки тісто підходить, варто вимити сливи, очистити від кісточок та розрізати їх на чотири частини.

Після цього викладіть тісто на форму для випічки, застелену пергаментним папером. Зверху покладіть сливи.

Випікати пиріг варто 25-30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

Смачного!

Їжа

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності