Тест з англійської мови: як визначити рівень знання іноземної

Вчи англійську

Розповідаємо, для чого українцям потрібно вчити англійську та як визначити рівень знання мови

У 2023 році Україна посідає 35 місце зі 111 у світовому рейтингу за рівнем знання англійської мови, та 27 з 35 —  у Європі. При цьому, Львівська область займає другу позицію серед усіх регіонів України. Її індекс 546. Рівень знань жителів Львівщини оцінюють як високий. Вивчати англійську мову тепер не тільки популярно, але й необхідно. 

Чому українцям потрібно вчити англійську

28 червня 2023 року Президент Володимир Зеленський подав до Парламенту України законопроєкт, який має закріпити статус англійської мови як мови міжнародного спілкування в Україні. Відповідно до нього англійська стане мовою ділового спілкування у багатьох сферах. Знання мови буде обов'язковим для працівників освіти, культури, транспорту, охорони здоров’я, органів державної та місцевої влади, самоврядування та екстрених служб. 

Цей законопроєкт є стратегічним кроком України на шляху до вступу у Євросоюз. Він допоможе українцям подолати мовний бар'єр у ділових відносинах із Європою. Отже, знання англійської мови — пріоритет для України на наступні роки. 

Рівні англійської мови: як визначити свій

  • Starter (А0). Не вивчали мови до цього. Не знаєте алфавіту, цифр, базових слів та фраз.
  • Elementary (A1). Знаєте алфавіт, можете порахувати до ста. Розказуєте про себе у двох-трьох реченнях та можете підтримати діалог про погоду, плани та справи на день. Сприймаєте на слух короткі речення та прості питання. 
  • Pre-Intermediate (A2). Сприймаєте на слух невеликі розповіді з простою лексикою. Вмієте комунікувати на буденні теми (їжа, спорт, одяг) та використовуєте базові часи, модальні дієслова. 
  • Intermediate (B1). Використовуєте складні граматичні конструкції (герундій, ступені порівняння прикметників, пасив). Читаєте неадаптовані тексти загальної тематики та можете написати розповідь або листа до 20 речень. Добре володієте лексикою на базові теми (побут, взаємини, робота, кіно).
  • Upper-Intermediate (B2). Читаєте художню, ділову літературу та пресу. Висловлюєте думку, розповідаєте про ситуації із життя, емоції та почуття. Сприймаєте на слух фільми, інтерв'ю та радіопередачі. Вмієте писати великі тексти, формальні та неформальні листи.
  • Advanced (C1). Використовуєте усі часові форми, причинну форму дієслова та інверсійні речення. Розумієте співрозмовника, який говорить діалектом або має акцент. Читаєте оригінальні тексти та повністю вловлюєте деталі з нього.
  • Proficiency (C2). Володієте англійською як носій мови. Розумієте, що говорить будь-який співрозмовник. Можете підтримати діалог на усі теми. Читаєте в оригіналі навіть науково-популярні статті.

Щоб визначити свій рівень англійської мови, рекомендуємо пройти спеціальний тест. Він допоможе оцінити ваші знання за чотирма параметрами: граматика, читання, письмо та сприйняття мови на слух. 

Безкоштовні ресурси для визначення рівня знань англійської

EnglishDom. Короткий іспит, складений із вправ навчальної програми ресурсу. Складається з 25 питань, тривалість виконання  — 15 хвилин. 

British Council. Мініекзамен, який допоможе дізнатися рівень знань англійської мови, щоб знайти матеріали для вивчення мови на вебсайті LearnEnglish. Складається із 25 питань, після кожного з яких також потрібно оцінити впевненість у своїй відповіді. 

Cambridge Assessment English. Чотири тести, щоб встановити рівень знання загальної або бізнес англійської мови. Він складається з 5 сторінок, на кожній по 5 питань. 

Exam English. Два тести, що допоможуть визначити рівень знання граматики, лексики та вміння сприймати англійську на слух. Кожен тест складається з 15 питань, тривалість виконання одного — 10 хвилин. 

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA поділилося п'ятьма дитячими youtube-каналами англійською.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності