Манікюр гель-лаком: як доглядати нігті після нанесення

манікюр гель-лаком

Що можна та не можна робити жінкам, які носять гель-лак на нігтях

Влітку жінкам особливо хочеться бути красивими. Доповнити яскраві образи та надати впевненості в собі допомогає оригінальний манікюр. Сьогодні 7 із 10 жінок довірять свої нігті професіоналам. Проте навіть після салону буває так, що нігті втрачають привабливий вигляд за декілька днів.

LVIV.MEDIA розповідає, чому жінкам до вподоби манікюр гель-лаком. Читайте також, як доглядати за таким покриттям.

Чому жінки вибирають гель-лак

Сьогодні гель-лак є одним із найбільш поширених видів покриття нігтів. Він швидко сохне, не має запаху, простий у догляді. Нігті покриті гель-лаком стають жорсткі та міцні. Це допомагає відростити довжину нігтьової пластини, не пошкодивши її.

Як доглядати за манікюром гель-лаком

Догляд за гель-лаком простий. Якщо правильно зробити такий манікюр, він протримається на нігтях до трьох тижнів. Але нейл-спеціалісти рекомендують слідкувати за станом кутикули та лункою в основі нігтя. Так ваш манікюр матиме естетичний вигляд ще довше, а нігті відростатимуть здоровими та міцними. Обробляти кутикули радять спеціальними оліями, які захищають від сухості, запалень та подразнень.

Олії та їхні властивості:

  • кунжутна, щоб зволожити кутикулу та нігтьову пластину;
  • олія дерева ши, щоб заспокоїти подразнену шкіру;
  • алое, щоб зняти запальний процес;
  • олія зародків пшениці, щоб уповільнити старіння шкіри рук;
  • олія чайного дерева, щоб захистити руки від грибкових інфекцій;
  • мигдальна, щоб уникнути розшарування та ламкості нігтьової пластини;
  • персикова, щоби підживити шкіру навколо нігтя.

Що не можна робити після покриття гель-лаком

Щоб гель-лак протримався два-три тижні без сколів та розшарування, у перші дні потрібно дотримуватися таких рекомендацій.

  • Уникайте прямої дії абразивних хімічних засобів, щоб не було запалення кутикули та шкіри рук після манікюру.
  • Мийте посуд, періть та прибирайте в гумових, латексних або нітрилових рукавицях, щоб не пошкодити покриття гель-лаку йоршиками та жорсткими щітками.
  • Уникайте контакту з ацетоном, спиртом та іншим розчинниками, щоб покриття не втратило глянцевий блиск, не лущилося та не облазило.
  • Не підпилюйте покриті гель-лаком нігті. Якщо порушити покриття, утвориться сприятливе середовище для розмноження бактерій.
  • Знімайте гель-лак лише в салоні, щоб не пошкодити нігтьову пластину.

Як довго можна носити манікюр гель-лаком

Виробники гель-лаків рекомендують носити покриття не більше, ніж три тижні. По-перше, естетичність манікюру, який відріс за цей час, втрачається. По-друге, ризик зламати ніготь збільшується. База, яку наносить нейл-майстер перед лаком, формує архітектуру нігтя та укріплює нігтьову пластину. Коли ніготь відростає — його архітектура порушується. По-третє, ніготь, який відріс від основи, може розшаровуватися. Між нігтьовою пластиною та гель-лаком утворюються повітряні кишені. Вони стають сприятливим середовищем для грибків та іншої патогенної мікрофлори.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA поділилося п’ятьма ідеями літнього манікюру на 2023 рік.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності