• Головна
  • Лайфстайл
  • Чоловік випадково пожертвував нужденним 15 тисяч доларів замість 150: як він повернув гроші, але допоміг організації

Чоловік випадково пожертвував нужденним 15 тисяч доларів замість 150: як він повернув гроші, але допоміг організації

Чоловік захотів повернути гроші, але його підтримала Інтернет-спільнота

Чоловік з Каліфорнії помилково пожертвував 15 тисяч доларів замість 150 доларів.

Дивна історія починається з того, що Майкл розповідає користувачам Reddit про свою зустріч із доброзичливим сусідом — 70-річним індуїстським священником — та благодійну організацію боротьби з голодом, яку він очолює в Бангладеш, пише The New York Post.

«Я хотів підтримати свого сусіда та благодійність», — сказав Майкл.

Він вирішив зробити пожертву благодійній організації 150 доларів на пункт «Потрібна термінова продовольча допомога: Бангладеш».

«Через кілька хвилин я отримую на телефон повідомлення з попередженням про надзвичайно велику транзакцію на моїй кредитній картці. Я збентежений і гортаю, щоб відкрити текстове повідомлення. У ньому сказано, що я перерахував 15 041 долар на GoFundMe. Я відразу ж пітнію. Як я міг пожертвувати П’ЯТНАДЦЯТЬ ТИСЯЧ ДОЛАРІВ?», — здивувався Майкл.

Чоловік негайно зателефонував до служби підтримки GoFundMe, і вони сказали, що відшкодування буде оброблено. Натомість 15 тисяч доларів уже були помічені благодійною організацією до повернення коштів Майклу, і GoFundMe повідомила, що пожертва все ще відображатиметься в історії сайту, доки не буде повернуто кошти.

Водночас чоловік, який керує благодійною організацією, надіслав Майклу фотографії та відео людей, які люб’язно дякують йому за величезну п’ятизначну пожертву.

«Буквально сотні фотографій немічних, літніх, інвалідів і людей, які страждають від недоїдання, тримають таблички з моїм іменем», — здивовано розповідає Майкл.

Один чоловік навіть надіслав йому відеоподяку у Facebook, де він оточений десятками бідних та голодних людей, які тримають пакети з їжею.

Зрештою, коли відшкодування було повернуто, Майкл пожертвував 1 500 доларів замість запланованих 105 доларів після того, як пояснив свою помилку благодійній організації.

«На щастя, господар благодійної організації був «неймовірно люб’язним і розуміючим», – сказав благодійник.

Проте на цьому історія не закінчилася. Так, пост Майкла на Reddit став вірусним й привернув увагу користувачів у всьому світі й спонукав більше людей робити пожертви.

Відтак запланована ціль у розмірі 26 108 доларів, розміщена на сайті GoFundMe, була перевищена, і організація зібрала 36 520 доларів.

«Почуття провини ніколи не зникало, коли пожертвування змінилось з 15 тисяч до 1 500 доларів — але воно точно зникло зараз. Інтернет-спільнота з лишком підтримала мене, і тепер я дуже пишаюся всією цією історією», — сказав Майкл.

Нагадаємо, волонтери Домівки врятованих тварин повернулись з евакуаційної місії з Херсона. Їм вдалося врятувати та привезти до Львова 72 собаки та 96 котів з регіонів, які затопило через знищену росіянами Каховську ГЕС.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності