У Львові волонтери шукають господарів для евакуйованих з Херсона тварин

У Львові волонтери шукають господарів для евакуйованих з Херсона тварин

Забрати тварин може кожен охочий, але за певних умов

Команда волонтерів Домівки врятованих тварин повернулись з евакуаційної місії з Херсона. Вони привезли до Львова 72 собаки та 96 котів з регіонів, які затопило через знищену росіянами Каховську ГЕС. Наразі ці тварини шукають нових люблячих господарів.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Волонтери були в Херсоні 4 дні й допомагали всім, хто траплявся на шляху.

«Є тварини, зокрема собаки, які у критичному стані. В нас є один собака, який впав до військових в окоп, був знесилений і не міг звідти вийти просто. Він вже два дні в клініці, бо приїхав ще першим рейсом. Собака вже почав їсти, але є підозри, що він важкохворий. Є собаки, які в досить нормальному стані, але терміново потребують дому, щоб їх забрали з притулку, адже для них це великий стрес: їх там залишили і тут вони з великою кількістю собак», – розповів керівник Домівки врятованих тварин Орест Залипський, закликавши львів’ян активно забирати цих котів та собак.

Так, більшість евакуйованих тварин були безпритульними й жили на вулицях в районах, які затопило. Проте волонтерам також доводилось забирати котів та собак і з будинків, які пішли під воду.

«До нас підходили люди і просили доплисти до їхнього будинку, бо в них там у квартирі закриті коти були. Також є собаки, які просто бродили водами, є і такі, яких господарі покинули ще на початку війни, але вони тримались свого будинку, а коли прийшла вода, то вони просто відійшли на сушу. Також були коти, яких ми забирали з квартири. Це була чотириповерхівка, яку до другого поверху затопило. Ми пробиралися в будинок через фекалії, бо вся каналізація піднялась догори. Ми пливли під’їздом, тією водою з фекаліями, і ловили котів. Тварини були в шаленому стресі, бо їх залишили без їжі і води, і потрібно було терміново звідти їх забрати», – каже Орест Залипський.

Зазначається, що всіх тварин невідкладно провакцинують.

Водночас серед евакуйованих є важкі тварини, неходячі собаки з ампутованими лапами. Вони з тамтешніх притулків, потребують лікування та довгої реабілітації.

Евакуйовані тварини мають пройти карантин, кажуть ветеринари, але якщо люди готові забрати чотирилапого вже і в них немає інших тварин вдома, то їх готові прилаштовувати вже. Так, частина тварин вже знайшла нові домівки, адже люди активно відгукнулись. Проте ще чимало чекають на своїх господарів.

Забрати тварин може кожен охочий, але не на ланцюг, без самовигулу та з обов’язковою стерилізацією чи кастрацією. З новими господарями укладуть договір про утримання тварин, тому йдучи у домівку варто взяти зі собою паспорт.

Так, людей, які готові взяти додому тваринку, закликають приходити в Домівку врятованих тварин, за адресою: вул. О.Довбуша, 24. Домівка працює щодня з 9:00 до 19:00, без вихідних. Також можна телефонувати за номером: 073 000 00 75.

Нагадаємо, рятувальники визволяли із бетонної ями у селі Вороняки собаку та кота.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності