Як часто слід прати джинси: поради та лайфгаки від експертів

Як часто слід прати джинси: поради та лайфгаки від експертів

Кожен з експертів та блогерів має свої поради щодо догляду за популярним елементом гардероба

Хоча багато людей вважають за краще ніколи не прати свої джинси, директор з дизайну Levi's Пол О’Ніл особисто поділився, що пере їх кожні після кожних 30-50 виходів.

Він розповів, що рекомендує прати джинси в обережному циклі холодною водою, щоб колір не потьмянів, і вивішувати їх на вулицю для сушіння. При цьому ніколи не потрібно сушити їх в пральній машині, пише The New York Post.

«Чим більше ви перете свої джинси, тим світлішими вони стають, втрачаючи колір з кожним пранням», — сказав він.

Однак директор з дизайну Levi's пояснив, що частота прання джинсів залежить від особистих уподобань і немає «офіційного» способу. Так, замість того, щоб прати джинси, деякі люди знаходять інші способи освіжити їх. Наприклад, кладуть їх у морозильну камеру, збризкують оцтом або розвішують на сонці для «прання ультрфіолетовими променями», щоб знищити бактерії.

Водночас Мері Лу Райан, співзасновниця бренду одягу Bassike, розповіла, що вона пере джинси лише тоді, коли це життєво важливо, з невеликою кількістю м’якого миючого засобу.

«Я перу їх навиворіт, щоб захистити зовнішні волокна, щадячи, якщо на них є плями», — сказала Мері Лу Райан.

Тоді як стилістка Джейн Герман, яка має інформаційний бюлетень під назвою «Джейн про джинси», вважає, що єдина людина, яка може вирішувати, як часто прати ваші джинси, — це ви — і вона пере свої.

«Не кожен раз, коли я ношу їх, але в мене є маленькі діти, тому плями від їжі та безлад на дитячому майданчику завжди є приводом для прання», — зізналася авторка.

Вона також сказала, що деякі джинси виглядають краще, коли їх не прати, підкресливши, що це залежить від особистих смаків.

«Якщо ви не хочете прати джинси, не періть. Це джинси, з ними можна так робити. Ось що робить їх такими чудовими», — сказала Джей Герман.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA розповідало, як вивести траву з бавовни, джинсів та взуття, щоб не пошкодити волокна тканини. 

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності