• Головна
  • Лайфстайл
  • Щоденне користування Інтернетом може знизити ризик деменції у людей похилого віку: дослідження

Щоденне користування Інтернетом може знизити ризик деменції у людей похилого віку: дослідження

Щоденне користування Інтернетом може знизити ризик деменції у людей похилого віку: дослідження

Втім дослідники наголошують, що потрібно знати міру

Інтернет, який споживається в помірних кількостях, може сприяти загальному покращенню здоров’я мозку літніх людей.

Так, згідно з дослідженням, опублікованим у Журналі Американського товариства геріатрії, люди, які регулярно користуються Інтернетом, мають меншу ймовірність розвитку деменції, пише The New York Post.

Протягом восьми років дослідники спостерігали за 18 154 дорослими людьми у віці від 50 до 65 років. Учасники не мали деменції на початку дослідження. Воно показало, скільки часу люди похилого віку проводять в Інтернеті за шкалою від ніколи до більш як вісім годин на день.

Відтак дослідники виявили, що ті, хто користувався Інтернетом на початку дослідження, вже мали удвічі менший ризик розвитку деменції, ніж люди, які взагалі не відвідували Інтернет.

Але забагато чогось ніколи не буває добре. Тому, дослідники встановили, що люди похилого віку, які були онлайн від шести до восьми годин на день, мали вищий ризик деменції, хоча вони відзначили, що потрібні додаткові дослідження.

«Бути регулярним користувачем Інтернету протягом тривалого періоду часу в пізньому дорослому віці було пов’язано з відстроченими когнітивними порушеннями, хоча необхідні додаткові докази потенційних негативних наслідків надмірного використання», — кажуть автори дослідження.

Натомість окреме дослідження 2021 року, опубліковане в Journals of Gerontology від дослідників із Великої Британії, показало, що люди похилого віку, які часто спілкуються в Інтернеті, у поєднанні зі спілкуванням особисто чи телефоном, менш схильні до втрати пам’яті або здатності пригадувати події.

Нагадаємо, дослідження показують, що тренування з іншою людиною можуть поширюватися на ваш мозок. Доведено, що наявність друга по тренуваннях допомагає підвищити вашу мотивацію. Для літніх людей потенційні переваги ще більш виражені.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності