• Головна
  • Лайфстайл
  • Лише одна риса характеру допоможе дожити до глибокої старості: дослідження

Лише одна риса характеру допоможе дожити до глибокої старості: дослідження

Лише одна риса характеру допоможе дожити до глибокої старості: дослідження

Є певна вправа, здатна розвинути оптимізм

Вчені виявили, що оптимісти в середньому живуть на 15% довше, а їхні шанси дожити до 85 років вищі на 50-70%, ніж у менш оптимістичних людей.

Про це пише PSY Blog.

Загалом у дослідженні взяли участь понад 70 тисяч осіб, чий оптимізм та загальний стан відстежувалися протягом 30 років.

За словами співавтора дослідження доктора Лаури Кубзанські, такі результати можуть бути пов'язані з тим, що оптимісти зазвичай ведуть здоровіший спосіб життя, а також ефективніші у боротьбі зі стресом.

Більш ранні дослідження показали, що оптимісти здатні регулювати свої емоції та поведінку, а також вони більш ефективно відновлюються після стресів та труднощів.

Втім, якщо ви по житті не такий вже оптиміст, не варто зневірятися. Вчені впевнені, що є певна вправа, здатна розвинути оптимізм. Для цього дослідники рекомендують візуалізувати себе з кращого боку — не варто вважати, що ця вправа для фантазії, вчені попереджають, що візуалізація повинна залишатися реалістичною.

Наприклад, вчені пропонують візуалізувати своє майбутнє, в якому все склалося б добре, а все, що ми задумали, вийшло б. Тобто фактично ви уявляєте, як ви досягли своїх реалістичних цілей, які раніше поставили перед собою. Після цього для закріплення необхідно записати візуалізацію на папері.

Нагадаємо, біологи з Наньянського технологічного університету в Сінгапурі виявили, що клітинна реакція на стрес впливає на процеси старіння. Результати експериментів можуть бути використані для розроблення методів лікування вікових розладів, таких як рак, деменція та інсульт.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності