Tesla знизила ціну на найбільш продаваний електромобіль: в чому причина

Tesla знизила ціну на найбільш продаваний електромобіль: в чому причина

Вартість Model Y вперше була знижена в січні 2023 року

Tesla знизила початкову ціну на свою Model Y. Тепер автомобіль коштує на 759 доларів менше, ніж середньостатистичний новий автомобіль або вантажівка в США.

Так, ціна на Model Y – найбільш продаваний електромобіль у США в 2022 році – тепер починається з 46 990 доларів, повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що вартість Model Y була вперше знижена в січні на тлі уповільнення продажів та падіння ціни акцій Tesla, що дало право покупцям отримати федеральний податковий кредит у розмірі 7 500 доларів для електромобілів.

Цей крок стався після того, як Tesla, контрольний пакет акцій якої належить Ілону Маску, знизила ціни на свої автомобілі Model X і Model S у березні. Також Tesla знизила базову ціну на Model 3, свою найдешевшу модель, приблизно на 6% у січні.

І хоча загальні продажі електромобілів зростають, частка Tesla на ринку США падає. Зокрема з 2018 до 2020 року Tesla становила близько 80% на ринку електромобілів, але до 2021 року ця цифра впала до 71%. Тим не менш, минулого року продажі Tesla в США зросли на 40%.

Нагадаємо, паркуючись у центрі Коломиї водійка автомобіля Tesla на смерть збила людей.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності