Поблизу Парижа вперше випробували повітряне таксі

Поблизу Парижа вперше випробували повітряне таксі

Двомісний літак Volocopter нагадує великий безпілотник із вісьмома гвинтами

Поблизу Парижа перший випробувальний політ здійснив дрон-таксі. Цей повітряний транспорт планують запустити у столиці Франції вже з 2024 року,

Про це повідомляє Reuters.

10 листопада гелікоптер злетів із пасажиром на борту з аеродрому Понтуаз-Кормей поблизу Парижа та зробив невеличке коло.

Пілот-випробувач Пол Стоун сказав, що автопілот та кілька роторів [обертова частина машини — ред.] значно полегшують політ, у порівнянні з керуванням традиційним вертольотом.

Як заявив гендиректор компанії, впродовж наступних 18 місяців підготує свій корабель до сертифікації. У компанії Volocopter планують зробити гелікоптери абсолютно автоматизованими, щоб на борту перебували лише пасажири.

Однак це рішення вимагає плідної праці з точки зору інфраструктури, інтеграції повітряного простору та сприйняття громадськістю.

Нагадаємо, у Китаї вчені вперше у світі провели випробування надзвукового поїзда, випередивши американський проєкт Hyperloop.

Пізніше лабораторія приступить до будівництва повномасштабної траси протяжністю 60 км. Будівництво, як очікується, пройде в три етапи, які будуть запускатися в міру готовності. Після завершення всієї траси дослідники зможуть тестувати рух поїздів зі швидкістю до 1 000 км/год.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності