• Головна
  • Лайфстайл
  • Флоридська компанія планує розробити електромобіль, який зможе рухатися на суші та у воді

Флоридська компанія планує розробити електромобіль, який зможе рухатися на суші та у воді

Флоридська компанія планує розробити електромобіль, який зможе рухатися на суші та у воді

Флоридська компанія Poseidon Amphibworks планує створення повнопривідного електромобіля, який може перетворюватися на моторний човен.

Про це пише New Atlas.

Наразі компанія збирає кошти на створення першого електричного автомобіля, який буде рухатися і на суші, і у воді. Триколісний транспортний засіб об’єднає міський транспорт і моторний човен.

За словами представників компанії-розробника, електричний повнопривідний триколісний автомобіль буде здатний розганятися на суші до 96 км/год всього за 5 секунд і впевнено рухатися в міському середовищі. При цьому дальність руху у воді буде збільшена завдяки використанню підводних крил з низьким лобовим опором.

Транспортний засіб можна буде зареєструвати як триколісний мотоцикл. У ньому на передньому кріслі по центру буде сидіти водій, а ззаду буде два пасажирські сидіння. Машина рухатиметься завдяки простому, що не нахиляється, реверсивному шасі мотоделю таплана з електродвигунами, встановленими на всіх трьох колесах.

Розробники відзначають, що машина зможе просто в’їжджати у воду, при цьому на дрібних ділянках вона буде рухатися як електричний човен, використовуючи два підрулюючі пристрої, встановлені на висувних стійках ззаду.

Як тільки вода стане досить глибокою, модуль на підводних крилах разом з другою парою електричних підрулюючих пристроїв опуститься у воду, і човен зможе «плисти» над водою. На підводних крилах пристрій зможе розвивати швидкість до 56 км/год.

Компанія наразі шукає інвестора, збирає гроші через краудфандинг і не називає терміну реалізації проєкту, але обіцяє, що вартість пристрою складе близько тис.

Нагадаємо, у США інженери зі Стенфордського університету розробили екзоскелетні черевики, у яких швидкість ходьби зростає на 9%.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності