• Головна
  • Енергетика
  • Зникає швидше, ніж нещодавно зростав: пов'язаний із Росією флот нафтових танкерів переживає кризу

Зникає швидше, ніж нещодавно зростав: пов'язаний із Росією флот нафтових танкерів переживає кризу

Зникає швидше, ніж нещодавно зростав: пов'язаний із Росією флот нафтових танкерів переживає кризу

Важко зрозуміти, що насправді сталося з флотом

Флот танкерів, який з'явився з нізвідки для транспортування російської нафти, розформували навіть швидше, ніж він з'явився. Це підкреслює складність відстеження того, хто допомагає Москві доставляти її нафту покупцям по всьому світу.

За даними Equasis, індійська компанія Gatik Ship Management, що базується в Мумбаї, зараз керує флотом, який складається лише з чотирьох нафтових танкерів. Ще у квітні вона налічувала 42 судна, зібравши більшість цих перевізників менш ніж за рік, пише Bloomberg.

На початку цього року Gatik опинився під пильною увагою, оскільки його швидкозростаючий флот, значна частина якого перевозить російські барелі, викликав питання про те, хто може стояти за цією компанією.

Частина флоту Gatik втратила доступ до стандартної галузевої страховки після того, як порушила обмеження цін на транспортування російської нафти, встановлене G7. Невдовзі після цього деякі кораблі компанії також втратили класифікацію в Реєстрі Ллойда – ще одній ключовій службі, яка затверджує основні технічні стандарти для суден.

Важко зрозуміти, що насправді сталося з флотом. Так, судна, які більше не перебувають у комерційному управлінні Gatik, продовжують працювати з російською нафтою. Зараз вони перебувають під контролем широкого кола компаній, структура власності яких також незрозуміла.

Нагадаємо, російсько-саудівська співпраця в нафтовій сфері залишається міцною в рамках альянсу ОПЕК+, який зробить «все необхідне» для підтримки ринку.

Енергетики

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності