• Головна
  • Енергетика
  • Литва закликає енергетичних гігантів пожертвувати десятину від прибутків Україні

Литва закликає енергетичних гігантів пожертвувати десятину від прибутків Україні

Литва закликає енергетичних гігантів пожертвувати десятину від прибутків Україні
Фото: Freepik

Компанія звернулася до щорічного зібрання акціонерів для виділення 12 мільйонів євро на відновлення енергетичної інфраструктури України

Литовська енергетична група закликає енергетичні компанії пожертвувати частку прибутку в Україні.

Про це йдеться на сторінці видання Financial Times.

Найбільша енергетична компанія Литви пропонує енергетичним гігантам, таким як ExxonMobil, Shell та BP, пожертвувати одну десяту частину своїх прибутків безпосередньо Україні, оскільки вони заробили їх внаслідок повномасштабного вторгнення Росії.

Дарій Майкштнас, виконавчий директор Ignitis Group, зробив публічне звернення до понад 50 енергетичних груп у США та Європі, щоб ті також допомагали Україні. Компанія звернулася до щорічного зібрання акціонерів для виділення 12 мільйонів євро на відновлення енергетичної інфраструктури України.

«Ми вважаємо, що ділитися прибутками з країною, яка зазнає наслідків війни, що призвела до цього прибутку, є морально правильною справою », – зауважив Майкштнас.

Нагадаємо, Україна поспішає налагоджувати енергомережу, побоюючись російських атак узимку. З 1 червня Україна підвищила тарифи на електроенергію для споживачів майже вдвічі, щоб знайти кошти для підготовки до зими, коли споживання енергії зазвичай найбільше. Близько 43% енергетичної інфраструктури України було пошкоджено внаслідок авіаударів, підрахувала державна енергорозподільча компанія «Укренерго». Близько 70% її підстанцій зазнали нападів принаймні двічі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності