• Головна
  • Економіка
  • Румуни побудували найбільший у Європі залізничний термінал для українського зерна

Румуни побудували найбільший у Європі залізничний термінал для українського зерна

Фото ілюстративне

Потужності терміналу дозволяють обробляти 240 тисяч тонн зерна та іншої сільськогосподарської продукції на місяць

У Румунії, неподалік кордону з Україною, збудували найбільший у Європі залізничний термінал для перевалювання українського зерна до румунського порту Констанца. Про це у вівторок, 9 квітня, повідомляє Forbes.

Термінал побудувала компанія Grampet Group — лідер приватних залізничних вантажних перевезень у Румунії. Компанія інвестувала в будівництво терміналу 10 мільйонів євро.

Новий комплекс розташований у Дорнешті біля кордону з Україною та призначений для перевалки сільськогосподарської продукції. Він дозволить перевозити 240 тисяч тонн зерна й сільськогосподарської продукції на місяць і стане стратегічним пунктом в оптимізації вантажопотоку до порту Констанца.

Проєктна потужність цього залізничного терміналу становить три мільйони тонн зерна на рік. Комплекс оснащений станцією навантаження вагонів (завдовжки 128 м) і станцією розвантаження (завдовжки 120 м), що дає змогу одночасно завантажувати/розвантажувати вісім вагонів. Потужності комплексу аналогічні терміналам у морських і річкових портах, що дозволяє транспортувати продукцію без втрати якості та з максимальною продуктивністю — 500 тонн на годину.

Як пише Forbes, найбільший у Європі перевалювальний термінал для сільськогосподарської продукції буде відкрито одразу після завершення тестового періоду.

Нагадаємо, раніше президент Володимир зеленський заявив, що Україна знайшла шляхи, аби обійти польську блокаду кордону. За його словами, Україна почала експортувати свою продукцію через Молдову та Румунію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності