Zara відкриє в Україні свої магазини після дворічної перерви

Магазини Zara не працювали з 24 лютого 2022, фото Асоціації ритейлерів України

Компанія планує відкрити в Україні 50 із 84 магазинів

Найбільша у світі мережа магазинів одягу Zara готується знову відкрити свої торгові точки в Україні на початку квітня. Компанія закрила їх одразу з початком повномасштабної війни.

Як пише Financial Times, компанія Inditex (іспанський власник Zara) повідомила місцевим орендодавцям, що на початку квітня почне знову відкривати свої магазини в Україні, де вони не працювали понад 2 роки. Inditex планує знову відкрити 50 із 84 магазинів в Україні. Відновлення роботи магазинів Zara в Україні буде поступовим і почнеться з 20 магазинів, зокрема трьох торгових точок Zara у торгових центрах Києва.

У компанії наголосили, що надаватимуть пріоритет безпеці співробітників і клієнтів, а також адаптуватимуть свої плани до ринкових обставин. Деяких українських працівників вже відправили на навчання до Польщі, щоб підготувати їх до повернення на роботу.

Як пише FT, іспанська компанія, яка є найбільшою у світі модною групою за обсягом продажів, стане найважливішим світовим ритейлером, який повернувся в Україну, але також одним з останніх. Нагадаємо, що кілька магазинів групи Inditex також є у Львові.

Inditex закрила свої 84 магазини в Україні, серед яких були бренди Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti та Bershka, 24 лютого 2022 року, в день повномасштабного вторгнення Росії. Відтоді компанія припинила доставляти товари до країни, але продовжувала платити податки та заробітну плату 1000 своїх українських працівників. Inditex також зберігала свої договори оренди.

Групі Inditex належать приблизно 5700 магазинів у більш ніж 90 країнах світу. Inditex покинула Росію, яка колись була другим за кількістю магазинів ринком після Іспанії, продавши приблизно половину своїх 500 магазинів і закривши решту. Однак компанія не виключає можливість повернутися до Росії, «якщо ситуація зміниться», зазначає «Громадське».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності