• Головна
  • Економіка
  • Уряд спростив процедуру отримання пенсії для українців за кордоном

Уряд спростив процедуру отримання пенсії для українців за кордоном

пенсія
Фото: Freepik

Подати заяву про виплату, зміну спосіб виплати пенсії або грошової допомоги можна віддалено

Уряд спростив механізм виплати українських пенсій і грошових допомог для українців, які тимчасово проживають за кордоном.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Тепер подати заяву про виплату чи зміну способу виплати пенсії або грошової допомоги можна в електронній формі разом з віддаленим відкриттям поточного рахунку, Також передбачена можливість відновити без приїзду до України виплату пенсії, яка була припинена у період воєнного стану. Для цього необхідно надіслати відповідну заяву поштою.

Для того, щоб відкрити рахунок та змінити спосіб отримання пенсії, необхідно авторизуватися у системі Приват24 та у меню «Гаманець» оформити Digital карту.

Щоб подати заяву про зміну способу виплати через вебпортал ПФУ потрібно зареєструватися на сайті Пенсійного фонду, зайти до меню «Внесення змін до пенсійної справи» та обрати «Заява про зміну способу пенсії».

Нагадаємо, українці, які перебувають за кордоном та набули пенсійного віку, можуть оформити пенсію дистанційно через сайт Пенсійного фонду України. Детальніше читайте за посилання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності