Пенсійний фонд попередив про зменшення розміру субсидій

гроші
Фото: Freepik

У квітні субсидію, яка виплачуватиметься у травні, розраховано на всі отримані послуги

У травні зменшиться розмір житлової субсидії, яку виплатять у травні за квітень. Причиною цьому стало завершення опалювального сезону.

Про це повідомляють у пресслужбі Пенсійного фонду України.

Зазначається, що житлова субсидія розраховується у квітні та жовтні з урахуванням тривалості опалювального сезону з 16 жовтня по 15 квітня.

У квітні субсидію, яка виплачуватиметься у травні, розраховано на всі отримані послуги, у тому числі за 15 днів на послуги з опалення.

На неопалювальний сезон, а саме з 1 травня до 30 вересня, для більшості громадян які отримували субсидію під час опалювального сезону, субсидія розраховуватиметься автоматично. Однак за умови, що не змінилися дані про майновий стан чи склад родини.

Якщо ж зміни відбулися, отримувачі субсидії повинні надавати протягом 30 днів до територіальних органів ПФУ інформацію про такі зміни.

Нагадаємо, у квітні 2023-го для усіх домогосподарств, які отримують субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, закінчився термін її призначення. У травні призначатиметься субсидія на наступний період, а саме до квітня 2023 року, однак отримати її зможуть лише ті особи, у яких відсутня заборгованість.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності