• Головна
  • Економіка
  • Кошти підуть на доплати військовим: в Україні пропонують запровадити новий податок на алкоголь

Кошти підуть на доплати військовим: в Україні пропонують запровадити новий податок на алкоголь

алкоголь
Фото: Freepik

Йдеться про запровадження акцизного податоку 10% з мінімальних роздрібних цін на алкоголь

У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкти №9253 та №9252, яким пропонується збільшити акциз на алкогольні напої, а надходження спрямувати на збільшення виплат військовослужбовцям.

Відповідні законопроєкти опубліковані на сайті ВРУ.

Ініціатором проєктів законів став народний депутат від «Слуги народів» Георгій Мазурашу. Документами пропонується запровадити акцизний податок 10% з мінімальних роздрібних цін на алкогольні напої.

Кошти з надходжень використовуватимуть на виплати військовослужбовцям та на реалізацію програм розбудови спортивно-оздоровчої і реабілітаційно-спортивної інфраструктури.

Додамо, за повернення виплат військовим проголосували 277 народних депутати. Доплати діятимуть до кінця періоду воєнного стану. Їх повернули не лише військовим, а й працівникам ДСНС та поліцейським.

Нагадаємо, у Генштабі розповіли про систему виплат у ЗСУ і попросили припинити займатися популізмом. Так, 100 тисяч гривень на місяць, як і раніше, збережені захисникам, які воюють безпосередньо на передньому краї. 30 тисяч виплачується військовим, які виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі в боях із противником пропорційно часу виконання, а також тим, хто перебуває на бойовому чергуванні та бере участь у відбитті повітряних нападів противника, незалежно від району виконання завдання.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності