Канада надасть Україні кредит у майже 2 млрд доларів

Канада
Фото: Freepik

Гроші Україні повинні будуть спрямовані через Міжнародний валютний фонд

Цьогоріч Канада надасть для Україні для підтримки бюджету новий кредит розміром 2,4 млрд канадських доларів, що становить 1,8 млрд дол. США.

Про це пише CBC.

Гроші Україні повинні будуть спрямовані через Міжнародний валютний фонд та мають на меті допомогти Україні покрити дефіцит бюджету на оплату соціальних та медичних послуг для приблизно 5,3 млн внутрішньо переміщених осіб.

Окрім того, Канада планує виділи з бюджету понад 60 млн дол. США додаткової прямої гуманітарної допомоги Україні. Гроші будуть використані на послуги з охорони психічного здоров'я, розмінування та інші заходи. 

Серед іншого, у бюджеті Канади передбачають 126 млн дол. США додаткових виплат на підтримку переселенців з України у Канаді. Зазначається, що від початку 2022 року у Канаду прибуло близько 200 тис. українців.

Зазначається, що наразі бюджет, представлений у вівторок міністеркою фінансів Христею Фріланд, знаходиться на розгляді у парламенті Канади.

Нагадаємо, Міністерство імміграції, біженців та громадянства Канади оголосило про продовження програми дії Канадсько-українського дозволу на екстренні поїздки (CUAET). Так, українці та члени їх сімей зможуть до 15 липня 2023 року безкоштовно подавати заявку на отримання візи CUAET за кордоном безкоштовно. Ті, хто має візу CUAET зможе вирушити до Канади до 31 березня 2024 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності