• Головна
  • Україна
  • Канада передасть Україні 200 броньованих машин «Senator»: що це за техніка

Канада передасть Україні 200 броньованих машин «Senator»: що це за техніка

Канада передасть Україні 200 броньованих машин «Senator»: що це за техніка

Автомобіль обладнано системою, яка може протидіяти хімічним, біологічним, радіологічним атакам, генеруючи чисте повітря всередині герметичної кабіни

Міністр оборони Канади Аніта Ананд перебуває з візитом у Києві і повідомила, що її країна передасть Україні 200 броньованих машин Senator.

Про це йдеться у заяві канадського уряду, пише «Європейська правда».

«Цей новий пакет військової допомоги є відповіддю на конкретний запит України на ці машини, які закуповуються у канадської компанії Roshel. Ця допомога оцінюється в понад 90 мільйонів доларів і виділяється в рамках додаткової військової допомоги Україні в розмірі 500 мільйонів доларів, оголошеної прем'єр-міністром Трюдо в листопаді 2022 року», — йдеться у заяві.

Бронемашини «Senator» оснащені найсучаснішими, найкращими у своєму класі технологіями, і на них можна легко встановити озброєння. Ці машини дозволяють безпечно перевозити особовий склад та обладнання, а також здійснювати медичну евакуацію.

Міністр Ананд оголосила цю новину разом зі своїм українським колегою міністром оборони Олексієм Резніковим, з яким вона провела двосторонню зустріч.

Під час зустрічі міністр Ананд та міністр Резніков обговорили, як Канада може продовжувати задовольняти нагальні оборонні потреби України.

«Міністр Резніков подякував Канаді за понад 1 мільярд доларів військової допомоги, виділеної Україні з лютого 2022 року. Ця допомога включає зенітно-ракетну систему NASAMS з відповідними боєприпасами, 39 броньованих машин бойової підтримки, протитанкове озброєння, гаубиці M777 та боєприпаси до них, а також багато іншого», — йдеться у повідомленні.

Машина має сталевий кузов та скло, здатне витримувати постріли з 50-каліберної зброї. Senator також має вибухозахищений кузов, тож він може витримати підрив гранати чи міни. Шини автомобіля мають систему «Run Flat» з підкачкою на ходу.

Автомобіль обладнано системою, яка може протидіяти хімічним, біологічним, радіологічним атакам, генеруючи чисте повітря всередині герметичної кабіни.

Нагадаємо, Канада надасть Україні обладнання для розмінування на 15 млн канадських доларів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності