Країни G7 відклали перегляд стелі цін на російську нафту

G7 раніше погодилася переглянути рівень цін у середині березня,

Країни G7 навряд переглянуть обмеження ціни на російську нафту цього тижня. Наразі російська нафта продається значно нижче поточного порогу в 60 доларів.

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що країни-члени Європейського Союзу були проінформовані про те, що відповідальна за встановлення та зміну ліміту цін G7 мало зацікавлені у зміні цінових рівнів на даному етапі. Переговори між Європейською комісією та G-7, ймовірно, продовжаться після саміту лідерів ЄС, який відбудеться цього тижня в Брюсселі.

Зокрема, Європейські країни та їхні союзники вжили ряду заходів, щоб зменшити надходження Росії від нафти, ключового джерела надходжень до державного бюджету, щоб обмежити можливості Кремля фінансувати свою війну в Україні.

G7 раніше погодилася переглянути рівень цін у середині березня, і законодавство ЄС передбачає, що метою має бути утримання порогового значення на 5% нижче середніх ринкових ставок.

Нагадаємо, раніше аналітики CNBC писали, що санкції, накладені на російську сиру нафту, поки що «повністю провалилися», і нові обмеження цін також можуть виявитися несуттєвими. Європейський Союз планує з неділі заборонити імпорт з Росії нафтопродуктів, зокрема дизельного та авіаційного палива. Так, у грудні набула чинності заборона на купівлі та імпорт російської сирої нафти, що доставляється морем.

Також була встановлена гранична ціна на нафту, що експортується Росією, на рівні 60 доларів США за барель. Такі кроки є частиною глобальних зусиль, спрямованих на обмеження здатності Москви збирати кошти для війни в Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності