Три країни ЄС вимагають знизити ціну на російську нафту

нафта

Держави закликають до більш жорсткого підходу до санкцій проти Москви

Естонія, Литва та Польща закликають знизити максимальну ціну на російську нафту до 51,45 дол. за барель.

Про це пише Bloomberg, з посиланням на власні джерела.

Так, пропонований рівень ціни за російську нафту буде на 5% нижчим від ринкової ціни. Зазначається, що представники 27 держав-членів блоку мають почати обговорення щодо перегляду максимальної ціни на нафту, яку Велика сімка та ЄС встановили наприкінці минулого року, цього тижня.

Три держави вже давно закликають до більш жорсткого підходу до санкцій проти Москви. Подібні вимоги щодо більш жорсткого обмеження на переговорах минулого року залишилися непочутими, оскільки США хотіли, щоб обмеження було встановлено на рівні, який дозволив би російській сирій нафті продовжувати надходити на світові ринки.

У той час як ЄС погодився переглядати максимальний рівень цін на сиру нафту кожні два місяці, коли перша оцінка настала в січні, США та союзники вважали за краще зберегти поріг на рівні 60 доларів.

Нагадаємо, санкції, накладені на російську сиру нафту, поки що «повністю провалилися», і нові обмеження цін також можуть виявитися несуттєвими. Зокрема, Китай, і Індія збільшили закупівлі російської нафти після вторгнення Москви в Україну, скориставшись зниженими ставками.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності