Як працюватиме банківська система у новорічний період: графік

Як працюватиме банківська система у новорічний період: графік
Фото: Gettyimages

НБУ опублікував графік роботи банківської системи

Національний банк України визначив регламент роботи системи електронних платежів (СЕП) НБУ та порядок роботи банківської системи у новорічні свята.

Про це повідомляють у пресслужбі НБУ.

Так, 30 грудня СЕП працюватиме до 24:00. Валютний ринок України, депозитарій НБУ та інші системи Національного банку працюватимуть у звичному режимі.

31 грудня банківський день у СЕП відкривається датою 02 січня 2023 року. Міжбанківські платіжні операції через СЕП здійснюються до 15:00 датою банківського дня 02 січня 2023 року. НБУ не здійснює валютних інтервенцій на валютному ринку України.

Окрім того, 31 грудня 2022 року та 1 січня 2023 року учасники системи електронних платежів самостійно приймають рішення щодо дати та часу початку роботи в СЕП.

Готівковий валютний ринок працюватиме у звичному режимі. Рішення щодо здійснення валютних операцій банки прийматимуть самостійно. Також у ці дні не розпочинається офіційний день депозитарію.

Крім того:

  • 1 січня приймання початкових платежів до СЕП починається о 09:00;
  • 2 січня банківська система України, валютний ринок України, СЕП, депозитарій НБУ працюватимуть у звичному режимі;
  • 7, 8 січня міжбанківські платіжні операції через СЕП здійснюватимуться датою банківського дня 9 січня.

Нагадаємо, найбільші українські банки запровадили так званий «банкоматний національний роумінг». Він передбачає встановлення єдиних розширених лімітів та скасування додаткових комісій на зняття готівки власниками карток інших банків в банкоматах. Детальніше дізнавайтеся за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності