Як зміняться ціни на овочі: що подешевшає, а що зросте в ціні

Як зміняться ціни на овочі: що подешевшає, а що зросте в ціні

Перебої з постачанням електроенергією в усіх регіонах України призводитимуть до подальшого стрімкого псування плодоовочевої продукції у сховищах

В Україні цього тижня знову подешевшала картопля.

Про це пише Аgroter, посилаючись на аналітиків проєкту «АПК-Інформ: овочі та фрукти».

Аналітики зазаначають, що картопля вкотре подешевшала під тиском збільшення пропозиції продукції на ринку. Фермери все частіше відмовлялися від планів довгострокового зберігання картоплі та намагалися реалізувати максимальні обсяги наявної продукції. Крім того, картопля в українських сховищах швидко втрачає якісні показники, чому сприяють і аварійні відключення електроенергії.

Водночас у сегменті моркви цього тижня встановилися протилежні цінові тенденції. Виробники почали підвищувати цінники на коренеплоди, посилаючись на обмежені запаси якісної продукції в сховищах. Представники оптових компаній та роздрібних мереж продовжували активні закупівлі моркви, що лише надавало підтримці зростання цін у даному сегменті ринку.

Черговий блекаут в Україні точно не призведе до стабілізації цінової ситуації на плодоовочевому ринку та за прогнозами проєкту «АПК-Інформ: овочі та фрукти», ціни на основні овочі борщового набору та картоплю, швидше за все, підвищуватимуться.

Винятком у наступні тижні можуть стати картопля та капуста середньої та низької якості, залишки яких фермери намагатимуться розпродати якнайшвидше.

За оцінками експертів, перебої з постачанням електроенергією в усіх без винятку регіонах України призводитимуть до подальшого стрімкого псування плодоовочевої продукції у сховищах. Саме така продукція потраплятиме на ринок за більш привабливими для споживачів цінами й протягом наступних кількох тижнів.

Нагадаємо, у порівнянні з минулим роком українцям доведеться цьогоріч викласти чималеньку суму за цитрусові, ціна яких у річному еквіваленті в середньому зросла на 74%.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності