З портів вийшло 12 суден: Україна продовжує морський експорт зерна

З українських портів вийшло 12 суден із 354,5 тис. тонн агропродукції

Попри рішення росії вийти із «зернової угоди», Україна продовжує морський експорт зерна.

Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури.

ООН та Туреччина погодили рух суден гуманітарним коридором на 31 жовтня. Так, з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» сьогодні вийшли 12 суден із 354,5 тис. тонн агропродукції до країн Африки, Азії та Європи.

Серед них балкер IKARIA ANGEL з українською пшеницею для Ефіопії, яка знаходиться на межі голоду.

Також 4 судна отримали дозвіл на прохід до українських портів під завантаження. Вони напередодні пройшли інспекцію СКЦ за участі всіх сторін, включаючи представників росії.

Також у Міністерстві зазначають, що представники ООН та Туреччини ведуть перемовини із делегацією росії та продовжують шукати рішення для повноцінної реалізації «Зернової ініціативи».

Нагадаємо, росія призупинила свою участь у «зерновій угоді» під фальшивим приводом вибухів за 220 кілометрів від «зернового коридору».

Глава МЗС зазначив, що нинішня черга із зерном накопичилася в Чорному морі з вересня, коли рф почала свідомо зволікати з функціонуванням коридору і прагнути зірвати угоду.

Тим часом у Мінінфраструктури повідомляли, що рух 218 суден, які беруть участь у «Зерновій ініціативі», фактично заблокований.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності