• Головна
  • Економіка
  • В Україні пояснили, куди скерують кошти, які наступного року буде виділяти ЄС

В Україні пояснили, куди скерують кошти, які наступного року буде виділяти ЄС

Частину цих коштів скерують на відновлення держави, зокрема енергетичної інфраструктури

ЄС впродовж 2023 року щомісяця виділятиме Україні 1,5 мільярда євро. Натомість ці гроші будуть витрачати на підтримку існування держави та покриття недостачі бюджету.

Про це під час ефіру національного телемарафону заявила віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Це важливе рішення. Це результат більш ніж піврічних переговорів з ЄС. Ці кошти будуть спрямовуватися в державний бюджет України для підтримки існування держави, покриття недостачі бюджету

віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина

Зокрема, йдеься про соціальні, медичні та пенсійні виплати. Вони потрібні для забезпечення фінансової стабільності держави та виконання базових функцій. Також частину цих коштів скерують на відновлення держави, зокрема енергетичної інфраструктури.

Нагадаємо, між Сполученими Штатами та їхніми європейськими союзниками зростає напруження у відносинах через погіршення економіки України Американські чиновники все більше спонукають Європейський Союз збільшити фінансову допомогу зруйнованій війною країні.

Додамо, канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав реформувати та розширити Європейський Союз, а також скасувати принцип одностайності при ухваленні рішень у зовнішній політиці та деяких інших сферах. У зв'язку з цим, канцлер ФРН підтвердив свою підтримку України, Молдови та Грузії, які зараз на шляху вступу до ЄС.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності