ЄС у 2023 році щомісяця виділятиме Україні 1,5 млрд євро

ЄС у 2023 році щомісяця виділятиме Україні 1,5 млрд євро

Україна оцінює свої щомісячні бюджетні потреби у приблизно 3-4 мільярди євро на місяць

Лідери країн Європейського Союзу дали «зелене світло» плану фінансової підтримки України. Планується, що ЄС упродовж 2023 року  щомісяця виділятиме нашій країні 1,5 мільярда євро.

Про це пише Reuters.

Україна оцінює свої щомісячні потреби у приблизно 3-4 мільярди євро на місяць, щоб мати достатньо ресурсів для найнеобхіднішого

президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, цю суму покриватимуть ЄС, США та гроші від міжнародних фінансових установ. Водночас фон дер Ляєн зазначила, що Євросоюз планує надавати приблизно 1,5 мільярда євро щомісяця. Так, загальна сума становитиме 18 мільярдів євро на рік.

Крім того, фон дер Ляєн сказала, що цьогоріч ЄС вже виділив Україні 19 мільярдів євро.

Нагадаємо, між Сполученими Штатами та їхніми європейськими союзниками зростає напруження у відносинах через погіршення економіки України Американські чиновники все більше спонукають Європейський Союз збільшити фінансову допомогу зруйнованій війною країні.

Додамо, канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав реформувати та розширити Європейський Союз, а також скасувати принцип одностайності при ухваленні рішень у зовнішній політиці та деяких інших сферах. У зв'язку з цим, канцлер ФРН підтвердив свою підтримку України, Молдови та Грузії, які зараз на шляху вступу до ЄС.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності