Корисна і мотиваційна література на літо

Корисна і мотиваційна література на літо

Lviv.Media підготувало добірку актуальних та цікавих книг.

Коли як не влітку починати змінювати своє життя на краще. А надихнути та допомогти вам в цьому може читання відповідної літератури. Дізнавайтесь далі про бестселери літа 2021 та обирайте, яку прочитаєте першою!

«Мистецтво говорити. Таємниці ефективного спілкування»

Джеймс Борг

Бізнес-тренер Джеймс Борґ, відомий своїми відкриттями в галузях спілкування, особистісного розвитку, мови тіла та «контролю мислення», пропонує прості і дієві поради для кожної людини. Він навчає правильно викладати свої думки, не боятися говорити і робити це красиво та правильно.

У книзі представлено найбільш популярні техніки успішного спілкування. Багато уваги приділяється професійним тонкощам, які допоможуть читачеві досягти хороших комутативних результатів. Всі правила доповнюються добре підібраними прикладами. Розділи маленькі і зрозумілі.

 «Початківці. Чому вчитися нового ніколи не пізно»

Том Вандербільт

Автор книжки вирішив на собі випробувати принцип lifelong learning («неперервне впродовж усього життя навчання»). Тож з нуля вчився добре грати в шахи, співати, займатися серфінгом, малювати та жонглювати. І виявилося, що все можливо.

Ідея провести такий експеримент у автора з’явилася, коли він поглянув на свою доньку, яка охоча до вивчення чогось нового, і замислився, чому з віком у більшості людей це бажання пропадає. Ця книжка — його власний пошук відповіді на це питання. І основна причина, як виявляється, зовсім не те, що у нас поступово зникають здібності, — а упередження, звичка йти «накатаною доріжкою» та страх, що ми витратимо час на щось безперспективне.

Том Вандербільт вишукано й переконливо викриває один з найбільш шкідливих міфів, у яких ми себе переконуємо, — що нібито таке задоволення, як навчання, доступне лише для молоді.

«Емоційний інтелект»

Деніел Гоулман

Книжка «Емоційний інтелект» Деніела Гоулмана під одною обкладинкою зібрала величезну кількість унікальної інформації про походження, побудову та роботу емоцій, а також психологічні експерименти, що показують, як вони функціонують. Автор дає зрозуміти, що ця частина нашого з вами життя є надважливою. Основою досліджень цієї роботи лежить наука.

Сам матеріал написаний чудовою живою мовою, чітко видно, що автор щиро та від усієї душі хоче донести до читачів все те, що він знає й що відкрив для себе в процесі вивчення емоційної сфери життя людей.

«Есенціалізм. Миcтeцтвo визнaчaти пpiopитeти»

Грег МакКеон

Чи відчували ви коли-небудь, що викладаєтеся на повну, але не отримуєте бажаного результату? Перепрацьовуєте й водночас не займаєтеся тим, чим потрібно?.. Ґреґ Маккеон пропонує власну концепцію Есенціалізму, завдяки якій ви навчитеся помічати найсуттєвіше, відкидати непотрібне й устигати найважливіше.

Книга для підприємців, менеджерів, а також усіх, хто прагне навчитися ефективно організовувати власне життя і діяльність; хто почуваєтеся постійно зайнятим, але не надто продуктивним; кому здається, що хтось або щось краде в них час. 

Автор переконує, що неможливо впоратися з геть усім і мати все: тільки нам вирішувати, на що витрачати свій безцінний час та енергію. Якщо ви прагнете дізнатися, як визначати пріоритети, робити лише те, що справді потрібно, а найголовніше — як докладати мінімум зусиль і досягати успіху, ця книжка саме для вас.

Маленька книга хюґе. Як жити добре по-данськи

Мік Вікінг

Данію часто називають країною, де живуть найщасливіші люди у світі. І все це завдяки хюґе. Особлива життєва філософія, що допомагає створити атмосферу спокою, тепла й гармонії та вчить радіти життю, навіть коли за вікном жахлива погода, день неймовірно короткий, а на роботі нескінченний потік завдань.

Як тільки не тлумачили хюґе: від «мистецтва створення затишку», «душевності», «насолоди від речей, що заспокоюють» до «какао під запалені свічки». Та хто може стати кращим провідником у всьому, що пов’язане з хюґе, ніж Мік Вікінґ? Мік — засновник і керівник Дослідницького інституту щастя в Копенгагені, що роками досліджує данське життя.

У чому ж секрет цього магічного інгредієнта, який робить данців найщасливішою нацією в світі? Як пов’язані хюґе і щастя? Пояснити суть особливого життєвого тренду безтурботних данців — завдання, що під силу лише Міку Вікінґу.

 

Книга

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності