Сергія Жадана номінували на Нобелівську премію з літератури

Сергія Жадана номінували на Нобелівську премію з літератури

Літературні твори автора одержали численні національні та міжнародні нагороди

Комітет літературознавчих наук польської академії наук висунув письменника і музиканта Сергія Жадана на Нобелівську премію з літератури.

"Жадан - один з найвидатніших поетів України й чудовий прозаїк, перекладений і нагороджений у світі. На нашу думку, лауреат Нобелівської премії. Вільна Україна значною мірою говорить і думає словами Жадана, уважно їх слухає. Сьогодні поет у своєму Харкові. І він бореться", - йдеться у заяві комітету.

Також комітет засудив збройну агресію Росії проти України, адже немає жодного виправдання агресивним діям Кремля проти українського народу та держави.

Додамо, Сергій Жадан є українським письменником, музикантом та громадським діячем. Серед популярних романів письменника - "Депеш Мод", "Ворошиловград", "Месопотамія", "Інтернат". Також Сергій Жадан написав поетичні збірки "Цитатник", "Ефіопія", "Життя Марії", "Тамплієри", "Антена".

Літературні твори Сергія Жадана одержали численні національні та міжнародні нагороди, були перекладені більше ніж двадцятьма мовами.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності