• Головна
  • Лайфстайл
  • Українцям при народженні та отриманні паспорта видаватимуть сертифікати на книжки

Українцям при народженні та отриманні паспорта видаватимуть сертифікати на книжки

Українцям при народженні та отриманні паспорта видаватимуть сертифікати на книжки

Сертифікати видаватимуть вже у 2023 році

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт про розвиток українського книговидання, за яким українцям при народженні та разом з паспортом у 14 років видаватимуть сертифікати на купівлю книг.

Сертифікати видаватимуть вже з 1 січня 2023 року. Їхня сума становить 0,3 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, сьогодні це понад 700 гривень. Сертифікат можна буде використати виключно для придбання книг державною мовою.

"Результати програми єПідтримка доводять, що попит на книжки серед українців однозначно є. Тому очікуємо на позитивне голосування за законопроєкт і у другому читанні. Такі зміни створять можливість збільшити кількість книгарень в Україні", — прокоментував рішення парламенту міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Також новий законопроєкт дозволяє відшкодовувати з державного бюджету кошти на оренду приміщень книгарень. Державна субсидія на часткову компенсацію оренди надаватиметься щоквартально, починаючи з першого кварталу 2023 року. Отримати її зможуть книгарні, більш ніж 80% доходів яких приносить реалізація книжок. Заявка на оформлення субсидії буде подаватись до Українського інституту книги.

Додамо, що законопроєкт про розвиток українського книговидання мають підтримати ще у другому читанні.

Нагадаємо, новий законопроєкт присвятили стимулюванню розвитку книговидання і книгорозповсюдження. Метою законопроєкту є сприяння розвитку українського книжкового ринку. Що може змінитися в Україні, якщо його приймуть, читайте тут.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності