Тиждень читання в Україні: як долучитися

Тиждень читання в Україні: як долучитися

В Україні триває Національний тиждень читання

В Україні триває Національний тиждень читання. Цьогоріч він відбувається вперше, а триватиме до 19 грудня. Цей тиждень покликаний об’єднати читачів, письменників, бібліотекарів, видавців і книгарів.

Ініціював Національний тиждень читання Український інститут книги спільно з Міністерством культури та інформаційної політики. Там кажуть, що метою є "залучення українців до читання, купівлі та дарування книжок, відвідування бібліотек, а також привернення увагу до українського книговидання та літератури, підтримка видавництв, книгарень та бібліотек".

Гасло Національного тижня читання: "Знайди свою книжку!". Основні акції любителям книжок та тим, хто лише на початку цього шляху, слід шукати на сторінках своїх улюблених видавництв чи в книгарнях та бібліотеках. Саме там українців чекають як тематичні підбірки книг чи поради, з чого варто почати читання в різному віці, так і приємні знижки на окремі книжки. Пропонуємо також програму заходів та проєктів, що відбудуться цього тижня.

Водночас долучитися до акції можна у різний спосіб.

Якщо ви хочете взяти участь особисто, то можете:

  • Написати пост у своїх соцмережах із рекомендаціями українських книжок (перекладних або від українських авторів), цінних саме для вас.
  • Купити книжки у книгарні для когось у подарунок, для себе або для передачі в бібліотеку — і також розповісти про це у своїх соцмережах.
  • Розповісти або написати історію про читання і книжки у вашому житті в соціальних мережах. Чому, як ви думаєте, читання й українські книжки важливі для українців?
  • Сходити чи записатися в бібліотеку самостійно або з малечею, обрати книжки для всієї родини й написати про свій досвід.

Ви також можете взяти участь у Національному тижні читання разом з колегами. Наприклад:

  • Написати в соцмережах рекомендації книжок на тему, що є найбільш експертною для вашої організації.
  • Закупити українські книжки в книгарні і подарувати їх в обрану вами бібліотеку і розповісти про це у соцмережах вашої організації.
  • Влаштувати корпоративний флешмоб з походу в бібліотеки, книгарні або визначити найулюбленіші українські книжки працівників вашої організації.

Додамо, якщо будете публікувати дописи про Національний тиждень читання у соцмережах, використовуйте гештеги акції: #тижденьчитання і #знайдисвоюкнижку.

Книга

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності