• Головна
  • Культура
  • Кіно
  • Український фільм "Маріуполь2" отримав престижну нагороду на Канському фестивалі

Український фільм "Маріуполь2" отримав престижну нагороду на Канському фестивалі

Український фільм "Маріуполь2" отримав престижну нагороду на Канському фестивалі

Фільм "Маріуполь 2" отримав спеціальну нагороду у Каннах — "Золоте око". Цю відзнаку дають документальним фільмам.

"Наш спеціальний приз дістається фільму, який неможливо порівняти з будь-яким іншим на цьому конкурсі. Дуже радикальний, мужній, художній та екзистенційний вислів "Маріуполь2", – пояснило журі свій вибір.

На жаль режисер фільму, литовський  документаліст Мантас Кведарачавічус загинув у Маріуполі, у російському полоні. Картину було змонтовано з матеріалу, який він знімав перед смертю. Матеріал зберегла його наречена Ганна Білоброва, яка була разом з ним у Маріуполі.

Водночас до складу журі вперше увійшла українка, режисерка та письменниця Ірина Цілик.

Крім того, на Канському фестивалі представили й ініш українські стрічки.

Проект документального фільму режисерки Лізи Сміт "Слухаючи світ" отримав нагороду від Європейської асоціації документалістів DAE Award у секції Cannes Docs.

Cтрічка Тоні Ноябрьової "Ти мене любиш?" отримала нагороду на послуги постпродакшену від IDM Film Commission Suedtirol/Cine Chromatix Italy. Фільм Юлії Гонтарук "Залізна сотня" виграв приз від Ciclic/ Région Centre-Val de Loire. Картина Анни Бурячкової "Коли нам було 15" отримала нагороду на послуги постпродакшену від Screen Brussels та Спеціальну відзнаку журі. Фільм Павла Острікова "Ти – космос" виграв нагороду First Cut Lab Award.

Нагадаємо, у паралельній програмі Канського фестивалю показали й українську стрічку “Памфір”. Реліз фільму запланований на 2022 рік

Кіно

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності